Gradovi

Bogdanić: Miličević da dostavi prijedlog budžeta, inače krši zakon

Bogdanić: Miličević da dostavi prijedlog budžeta, inače krši zakon
Foto: Arhivska fotografija | Bogdanić: Miličević da dostavi prijedlog budžeta, inače krši zakon

TESLIĆ - Predsjednik teslićkog SNSD-a Dragan Bogdanić izjavio je danas da očekuje od načelnika opštine Teslić Milana Miličevića da na narednoj sjednici Skupštine opštine dostavi prijedlog budžeta za tekuću godinu, jer će u suprotnom kršiti zakon i zloupotrijebiti službeni položaj.

Bogdanić je rekao na konferenciji za novinare da je sjednica Skupštine opštine Teslić, koja je održana u četvrtak, 21. marta, sazvana na zakonom predviđeni način i da je na njoj bila evidentna nova većina od 18 odbornika, u kojoj sada nije pet odbornika SDS-a, te po tri odbornika SP-a i bošnjačkih stranaka.

"Iako su SP i bošnjačke stranke bile za opoziv načelnika, u međuvremenu su od svog stava odustali i oni to trebaju objasniti svojim glasačima", rekao je Bogdanić.

On je rekao da načelnika Miličevića napuštaju odbornici SDS-a, podsjetivši da je Odbornički klub SDS-a imao devet odbornika, a na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta je brojao pet, kao i da će se vidjeti šta će se dalje dešavati.

Bogdanić je rekao da je za osudu ponašanje načelnika pojedinih odjeljenja koji su napustili posljednju sjednicu Skupštine, a da nisu prethodno obrazložili materijal čiji su podnosioci.

On kaže da "vjeruje u odluke sistema" kada je riječ o postupku opoziva načelnika opštine Milana Miličevića, ali da nije jasno prisustvo visokih fukcionera SDS-a koji nisu iz Teslića, poput Darka Babalja, tokom izbornog dana, koji su pokušavali da "zavode neki njihov red u Tesliću".

Predsjednik Skupštine opštine Teslić Miroljub Letić rekao je da još nije dobio izvještaj Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine i da će, odmah po njegovom prijemu, sazvati skupštinski kolegijum radi održavanja sjednice lokalnog parlamenta.

Letić je rekao na konferenciji za novinare da će, ukoliko Kolegijum bude tražio, odmah biti održana vanredna sjednica Skupštine opštine na kojoj bi se raspravljalo o izvještaju, što će, kako kaže, i on predložiti.

On je naveo da Komisija za sprovođenje referenduma još nije završila izvještaj zbog uloženih žalbi, te dodao da od Republičke izborne komisije očekuje da završi svoj dio posla kako bi izvještaj što prije bio pred teslićkim odboricima.

 

Letić kaže da je redovna sjednica Skupštine opštine bila sazvana 21. marta, jer je bilo neophodno usvojiti određene odluke i izvještaje kako "život u Tesliću ne bi stao", te najavio da će, ukoliko se ukaže potreba, biti sazivane nove sjednice i prije nego što Komisija za sprovođenje postupka opoziva dostavi izvještaj.

On tvrdi da raspolaže informacijama da neke političke stranke "instruišu grupe građana na proteste, koje bi svoje navodno nezadovoljstvo trebalo da iskažu već na narednoj sjednici Skupštine opštine" i upozorio da to nije dobro, jer interes svih građana treba da su kompromisna rješenja kako bi se ova lokalna zajednica razvijala.

Predsjednik teslićkog DEMOS-a Marinko Đukić rekao je da raspolaže neformalnim informacijama da će biti organizovani protesti građana, te poručio da se DEMOS zalaže za razgovore i da je pokušao da napravi konekciju između lokalne vlasti i republičkog nivoa.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je Srni u petak da očekuje da Vlada Srpske već na prvoj sjednici proslijedi Narodnoj skupštini njegovu inicijativu koju je pokrenuo u četvrtak, 21. marta, za raspuštanje Skupštine opštine, nakon što je dobio podršku građana tokom postupka opoziva koji je sproveden 3. marta.

On kaže da prije priče o budžetu, u skladu sa zakonom, na dnevnom redu Skupštine opštine Teslić mora da se nađe izvještaj Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine, što se na sjednici Skupštine opštine u četvrtak nije desilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije