Gradovi

Borba dječaka Uroša Živkovića za srećno djetinjstvo

Borba dječaka Uroša Živkovića za srećno djetinjstvo
Foto: Srna | Borba dječaka Uroša Živkovića za srećno djetinjstvo

PRNJAVOR - Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš danas je, povodom Nedjelje djeteta, obišao radionicu "Ukijeva čokoladna bajka" u kojoj dječak Uroš Živković, koji ima rijetku bolest De Gručijev sindrom, sa majkom Tanjom izrađuju praline, čokolade i druge vrste slatkiša.

Tomaš je rekao da se za "Ukijevu čokoladnu bajku" čulo mnogo dalje od Prnjavora, da je ova radionioca postala jedna vrsta brenda i da joj lokalna zajednica daje podršku u skladu sa mogućnostima.

"Želimo da Uki i njegova porodica koji se godinama hrabro bore znaju da nisu sami, da smo im na raspolaganju. Ideje koje imaju i za koje se zalažu promovisale su i našu lokalnu zajednicu", naveo je Tomaš.

On je napomenuo da je grad Prnjavor osnivanjem "Naše prodavnice" uspio da za male proizvođače, kakva je i porodica Živković, omogući poseban vid distribucije proizvoda, odnosno obezbijedi tržište.

Tanja Živković rekla je novinarima da je važno da djeca koja imaju određenih smetnji u odrastanju budu tokom cijele godine uključena u društvene aktivnosti, igru sa vršnjacima, druženja, te da budu jednako vidljiva kao i sva druga djeca.

"Današnja posjeta gradonačelnika našoj porodici znak je da je Uroš prihvaćen u društvu, da ovo što trenutno radimo predstavlja preduslov za njegovu budućnost i normalan život", rekla je ona.

"Ukijeva čokoladna bajka" sa radom je počela 2019. godine, a kada Uroš napuni 18 godina preći će u njegovo vlasništvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije