Gradovi

Božović: "Ilidža putevi" će tokom dana posuti saobraćajnice

Božović: "Ilidža putevi" će tokom dana posuti saobraćajnice
Foto: Ilustracija | Božović: "Ilidža putevi" će tokom dana posuti saobraćajnice

ISTOČNA ILIDŽA - Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je da je jutros zbog snijega preduzeću "Ilidža putevi" izdat nalog da pospe saobraćajnice na području ove lokalne zajednice, što će, kako je naveo, veoma brzo biti urađeno.

Božović je Srni rekao da je održavanje primarnih saobraćajnica u ovoj opštini u nadležnosti preduzeća "Romanija putevi", koje je jutros već posulo puteve, a da će ostatak posla tokom dana obaviti "Ilidža putevi".

Prema njegovim riječima, ugovor sa "Ilidža putevima" o zimskom održavanju istekao je 15. marta, što nije slučaj samo u Istočnoj Ilidži, već u svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

"Mi imamo potpisan ugovor o ljetnom održavanju sa drugom firmom, a kojim nije predviđeno održavanje ulica i čišćenje snijega. Pošto smo u situaciji da pada snijeg, posebno ugovaramo izlazak preduzeća koja imaju frakciju, a to su u ovom slučaju `Ilidža putevi`, koji će danas i posuti saobraćajnice", pojasnio je Božović.

On je dodao da će, ukoliko za tim bude potrebe, saobraćajnice biti čišćene po istom pricipu kako su čišćene i tokom zimske sezone.

Direktor "Ilidža puteva" Dobrivoje Bratić izjavio je ranije Srni da ovo preduzeće jutros nije čistilo puteve na području opštine Istočna Ilidža jer je dvogodišnji ugovor sa opštinskom upravom istekao 15. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije