Gradovi

Brkićeva: Smanjuje se broj pozitivnih osoba u Doboju

Brkićeva: Smanjuje se broj pozitivnih osoba u Doboju
Foto: Tanjug/AP | Brkićeva: Smanjuje se broj pozitivnih osoba u Doboju

DOBOJ - Na području Doboja evidentiran je pad broja lica pozitivnih na virus korona, ali je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, izjavila je rukovodilac Higijensko-epidemiološke službe /HES/ Doma zdravlja Doboj Milena Brkić.

"Broj testiranih je isti i dnevno iznosi do 30 pacijenata s tim da je broj pozitivnih prilično smanjen, odnosno od 25 testiranih pet je pozitivno", izjavila je novinarima Brkićeva.

Ona je istakla da je dobro što u ovom talasu još nisu evidentirane teže kliničke slike i apelovala na građane da nose zaštitnu opremu i da se vakcinišu.

Prema njenim riječima, dostupne su vakcine "fajzer", "astra zeneka", "sputnjik ve" i "sinofarm", kojima se imunizacija vrši i u sedam terenskih ambulanti.

Ona je pozvala građane da se masovno odazovu vakcinaciji, dok je to još moguće bez zakazivanja i dok vakcina ima na stanju.

Brkićeva je pozvala da se jave građani koji su iz određenih razloga propustili revakcinaciju s obzirom da jedna doza ipak ne obezbjeđuje odgovarajući imunitet i zaštitu.

Ona je navela da je zadovoljna dosadašnjim ritmom imunizacije i da je do sada prvu dozu vakcine primilo 16.775 lica, a revakcinisano je oko 14.100.

Brkićeva je, komentarišući pitanje o trećoj dozi, navela da za to još ne postoji "zeleno svjetlo" ni instrukcije od nadležnih institucija.

"Što se tiče naše ustanove, imunizacija je počela u martu. Uslov za dobijanje treće doze je vremenski period od šest mjeseci od primanja druge doze vakcine tako da bi se tek od oktobra ispunili uslovi za treću dozu", rekla je Brkićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije