Gradovi

Bugarska pomaže obnovu škole kod Trebinja

Bugarska pomaže obnovu škole kod Trebinja
Foto: Ustupljena fotografija | Bugarska pomaže obnovu škole kod Trebinja

TREBINJE- Objekat škole u Mjesnoj zajednici Petrovo Polje koja djeluje pri trebinjskoj školi “Vuk Karadžić” rekonovira se zahvaljujući Ministarstvu spoljnih poslova Republike Bugarske.

Projektom je obuhvaćena sanacija krovne ploče, skidanje stare dotrajale termoizolacije i postavljanje kosog limenog krova,  kao i promjena limenih oluka na školi, ali će se mijenjati i dotrajala elektro instalacije u školskom toaletu.

“Školska zgrada je stara 40 godina, a djelimično je renovirana prije deset godina, mada nikada nije izvršena sveobuhvatna rekonstrukcija, tako da veliki problem  predstavlja dio zgrade sa ravnim krovom, koji prokišnjava i to posebno u dijelu iznad mokrih čvorova, pa su zbog vlage malteri i fasada sa plafona i zidova propali“, kaže  Aleksandar Vukanović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Trebinja.

On dodaje da je potrebno izmijeniti i vodovodnu instalaciju, te  popraviti odvodne kanalizacione cijevi, a planirana je i potpuna rekonstrukcija toaleta, kao i zamjena dotrajalih unutrašnjih i vanjskih otvora, te ograda oko školskog dvorišta.

Uz zahvalnost Vladi Bugarske na rekonstrukciji školske zgrade u Petrovom Polju Vukanović dodaje da će se uz njihovo zalaganje steći uslovi za kvalitetnije odvijanje nastave,  kao i zadovoljenje higijensko- zdravstvenih uslova.

Radovi bi uskoro trebali biti privedeni kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije