Gradovi

CIK utvrdio rezultate izbora u Travniku i Ustikolini

CIK utvrdio rezultate izbora u Travniku i Ustikolini
Foto: N.N. | CIK utvrdio rezultate izbora u Travniku i Ustikolini

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH donijela je odluke kojim su utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnike opštine Travnik i Foča/Ustikolina u Federacija BiH (FBiH), održanih 11. aprila, a nerdna tri dana određeni su za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika ove dvije opštine stupaju na snagu danom donošenja i biće objavljene na internet stranici CIK-a (www.izbori.ba), saopšteno je iz CIK-a, uz napomenu da će se smatrati da su danom objave dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu sa Izbornim zakonom BiH protiv odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika dvije opštine može se putem CIK podnijeti žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH u roku od dva dana od dana objave odluke na veb-stranici Komisije.

Zahtjevi za ponovno brojanje glasačkih listića, prigovori na objavljene utvrđene rezultate i žalbe se dostavljaju isklučivo putem faksa na broj 033/251-329, elektronskom poštom na i-mejl adresu [email protected] ili lično u sjedište CIK-a BiH.

Protokol CIK-a će raditi i u dane vikenda, 24. i 25. aprila, od 8.00 do 16.00 časova.

Procedura podnošenja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića propisana je odredbama člana 5.30 Izbornog zakona BiH.

CIK BiH može i po službenoj dužnosti narediti ponovno brojanje glasačkih listića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije