Gradovi

Čabrićeva: Trebinje prepoznatljivo kao grad mladih i sporta

Čabrićeva: Trebinje prepoznatljivo kao grad mladih i sporta
Foto: Vesna Duka | Čabrićeva: Trebinje prepoznatljivo kao glad mladih i sporta

TREBINJE - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić pohvalila je prilikom radne posjete Trebinju entuzijazam mladih u ovom gradu koji se masovno bave sportom, ali i gradske vlasti koje im omogućavaju takve aktivnosti.

Ona je nakon razgovora sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem istakla da je izuzetno važno to što se u Trebinju oko 65 odsto školske djece bavi sportom i najavila da će resorno ministarstvo u narednom periodu nagrađivati uspješne sportiste, a da će jedini kriterijum biti rezultati koje postižu.

Čabrićeva je pojasnila da će u Ministarstvu nastojati da budžet bude raspoređen ravnomjerno po regijama, što uspješni mladi sportisti zaslužuju.

“Trebinje je, između ostalog, prepoznatljivo i kao grad mladosti i grad sporta, a svi mladi ljudi koji pokažu rezultate biće i nagrađeni za svoj rad, pa neće izostati ni finansijska podrška za sportiste”, kazala je ona.

Čabrićeva je rekla da će biti nastavljena Ljetna škola sporta koja se posljednjih 20 godina održava u Trebinju, jer je ona, kako kaže, veoma važna za mlade ljude, a ovaj grad nudi najbolje uslove za više od 1.000 mladih i perspektivnih sportista koji učestvuju u toj školi.

Čabrićeva je sa gradonačelnikom Ćurićem razgovarala i o Nacrtu zakona o zaštiti žrtava nasilja u porodici, čiji je cilj najbolja zaštita žrtava, kako bi se spriječila ta pojava, uz predviđene i hitne zaštitne mjere policijskih službenika.

Ćurić je ministricu podsjetio i na činjenicu da u Trebinju ima najviše premijerligaša i uspješnih sportista i da joj je na ovom sastanku zato i sugerisao da se to još više nagradi u narednom periodu, kako bi se adekvatno vrednovali rad i sportski rezulatati.

On je rekao da se više od 65 odsto osnovaca i više od 50 odsto omladne do 18 godina u Trebinju bavi sportom, što su značajni podaci i izrazio nadu da će se, u saradnji sa nadležnim reubličkim institucijama, izdvajati još više sredstava za podršku sportistima.

“Mi u gradu imamo više od 55 programa vezanih za porodicu, a naša je omladina  maksimalno uključena u sport, jer se vodimo mišlju da, iako se dobar dio njih neće opredijeliti za profesionalno bavljenje sportom – potrebno je da se od najranijeg uzrasta uključe u sportske aktivnosti radi pravilnog razvoja”, kazao je Ćurić.

Ministar Čabrić i gradonačelnik Ćurić su nakon sastanka u Gradskoj upravi obišli i zatvoreni bazen u Trebinju, gdje su prisustvali treninigu Vaterpolo kluba “Leotar” i ministica se uvjeri u izvanredne uslove rada u ovom objektu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije