Gradovi

Čelinac će dobiti moderan video-nadzor

Čelinac će dobiti moderan video-nadzor
Foto: Srna | Čelinac će dobiti moderan video-nadzor

ČELINAC - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da će u Čelincu biti postavljen moderan video-nadzor s pametnim kamerama što će znatno poboljšati bezbjednost građana ove opštine.

Lukač je danas, nakon razgovara s načelnikom opštine Momčilom Zeljkovićem, rekao novinarima u Čelincu da je izuzetno zadovoljan radom Policijske stanice u ovoj lokalnoj zajednici.

"Bezbjednost u Čelincu je na visokom nivou, stopa kriminaliteta je u opadanju za 20 odsto, što govori da je rad pripadnika Policijske stanice izuzetan", naveo je Lukač.

Lukač je naveo da Policijska stanica Čelinac organizaciono pripada Policijskoj upravi Banjaluka i ima punu podršku u borbi protiv svih oblika kriminaliteta.

Načelnik Čelinca Momčilo Zeljković istakao je da opštinsko rukovodstvo ima odličnu saradnju s Policijskom stanicom.

"Nemamo krivičnih djela koja bi izazvala posebnu pažnju, uglavnom su to prekršajne prijave koje su u konstantnom opadanju. Imamo stabilnu bezbjednosnu situaciju i raduje me činjenica da ćemo u narednoj godini pokriti sve ključne raskrsnice video-nadzorom", naglasio je Zeljković.

U opštini Čelinac je u funkciji video-softver sa nekoliko nadzornih kamera, a postavljanjem novih pametnih kamera biće proširen obim preglednosti ključnih raskrsnica.

Zeljković je dodao da je s ministrom unutrašnjih poslova Srpske razgovarao i o privrednim i društvenim temama u ovoj opštini, kao i o realizovanim infrastrukturnim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije