Gradovi

Centar za socijalni rad se predstavio građanima

Centar za socijalni rad se predstavio građanima
Foto: Vesna Duka | Centar za socijalni rad se predstavio građanima

TREBINJE - Ostvarenje prava korisnika i pružanje boljih usluga osnovni je prioritet u radu trebinjskog Centra za socijalni rad i takva nastojanja će socijalni radnici imati i u narednom periodu, rečeno je na Trgu slobode u Trebinju, gdje je na info štandu predstavljen rad ove ustanove i dijeljen promotivni materijal.

Iako se nedavnim anketiranjem građana u vezi rada trebinjskih javnih ustanova ispostavilo da je najmanji procenat zadovoljstva uslugama ostvario Centar za socijalni rad, u pitanju je, kako je rekao direktor ove ustanove Zoran Anđušić, više njihova neinformisanost.

On dodaje da je to bio jedan od razloga što su Međunarodni dan socijalnog rada iskoristili upravo na način da o svome radu informišu građane.

"Mi ćemo i u budućnosti nastojati da svaki značajan datum koristimo u cilju informisanja naših građana i korisnika. Ovo je početak ranije najavljenih aktivnosti naše javne ustanove, a to je prije svega promocija rada centra jer je anketiranje pokazalo da sugrađani, nažalost, nisu dovoljno upoznati sa pravima koja mogu ostvariti kod nas“, rekao je Anđušić.

Vedrana Vuletić, socijalni radnik u Centru za socijalni rad Trebinje, kaže da su ove godine u saradnji sa Regionalnim udruženjem stručnih radnika, pripremili flajer koji sadrži upravo informacije o pravima i uslugama njihovog centra.

"Smatramo da se ne priča dovoljno o profesiji socijalnog rada i poslovima koje obavljaju socijalni radnici, pa smo upravo zbog toga danas i odlučili da na ovaj način promovišemo rad Centra za socijalni rad Trebinje, kako bi i naši potencijalni korisnici lakše došli do nas", kazala je Vuletić.

Međunarodni dan socijalnog rada obilježava se trećeg utorka u mjesecu martu, još od 1983. godine, s ciljem podizanja svijesti o profesiji socijalnog rada i društvenom položaju socijalnih radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije