Gradovi

Pratite nas na Google news

Četvoro novozaraženih u Bijeljini

Četvoro novozaraženih u Bijeljini
Foto: N.N. | Četvoro novozaraženih u Bijeljini
N.N.

BIJELJINA - U Bijeljini su zabilježena četiri nova slučaja zaraze virusom korona, ukupno devet, a čekaju se rezultati za još devet testiranih, saopšteno je na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina.

Jedan od novozaraženih je pacijent koji je nedavno boravio u Medicinskom centru Bajer u Tuzli i trenutno je u bolničkom karantinu na respiratoru. Sa njim se nalazi i supruga čiji rezultat se očekuje, dok je kćerka negativna na virus korona, ali je pod strogim nadzorom u kućnom karantinu.

Pozitivan je i rezultat supruge dijaliznog bolesnika kojem je 30. marta potvrđena zaraza Kovidom 19 i ona se nalazi u karantinu u bijeljinskom Domu učenika. Zaraza je potvrđena i kod jednog pacijenta sa područja Bijeljine koji je smješten u Univerzitetskom

kliničkom centru Banjaluka, na respiratoru, dok je njegova supruga, takođe pozitivna, u Domu učenika.

Iz Bolnice „Sveti Vračevi“ potvrđeno je da u Bijeljini postoje tri klastera zaraze i da su u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja organizovali evidentiranje svih osoba koje su imale kontakt sa zaraženim licima.

“Bez obzira na trenutno stanje, nema mjesta za paniku, a oprez je podignut na najviši nivo. Očekujemo rezultate za još devet uzoraka, pod nadzorom je 79 lica, a do 1. aprila testirane su 44 osobe. Apelujemo da se građani uzdrže od kontakata, kako bi bilo što manje zaraženih”, poručili su iz Bolnice.

Pod stručnim nadzorom u samoizolaciji nalazi se 919 lica, što je manje za 122 u odnosu na prethodni dan, pet lica je smješteno u karantin u Domu učenika, šest u karantin u sportskoj sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“, 12 lica je u bolničkom karantinu, dok u karantinu na graničnom prelazu Rača trenutno nema smještenih osoba.

Komunalna policija Grada Bijeljina zapečatila je juče dva ugostiteljska objekta koja su radila uprkos naredbi Štaba za vanredne situacije, a svih 89 lica u samoizolaciji nalazila su se na svojim adresama u vrijeme kontrole. Na graničnom prelazu Rača evidentiran je prelazak 265 kamiona, a na Pavlovića mostu 23, dok su pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali pet prekršajnih naloga licima koja nisu poštovala policijski čas.

Gradski Štab za vanredne situacije odlučio je da zbog pogoršanja epidemiološke situacije neće vršiti dopunu Naredbe o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih i drugih objekata u skladu sa republičkom Naredbom, u smislu proširenja broja subjekata kojima je dozvoljen rad.

Gradska uprava Grada Bijeljina poziva građane na odgovornost i poštovanje savjeta medicinskih radnika i republičkih institucija i ustanova, prije svega na sprovođenje mjera higijene i socijalnu distancu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije