Gradovi

Cijene prevoza učenika ostaju iste

Cijene prevoza učenika ostaju iste
Foto: N.N. | Cijene prevoza učenika ostaju iste

BIJELJINA - Predstavnici Gradske uprave Bijeljina potpisali su danas ugovore sa šest prevoznika sa područja grada, kako bi im subvencionisanjem u ukupnom iznosu od 130.000 KM pomogli da prevaziđu sve veće troškove pri prevozu učenika osnovnih škola.

Prema riječima prvog čovjeka Bijeljine Miće Mićića, subvencionisanjem je obuhvaćeno oko 1.100 učenika.

“Radi se o učenicima koji do škole putuju sa udaljenosti veće od četiri kilometra, a Gradska uprava će izdvojiti 30 KM mjesečno po učeniku, sve do kraja prvog polugodišta. Svjesni smo da prevoznici sada imaju duple troškove jer je povećan broj smjena u školama”, naveo je Mićić.

On je istakao da je na sastanku razgovarano i o promjeni režima saobraćanja u gradu, nakon što naredne godine bude izmještena autobuska stanica.

“Kada autobusku stanicu izmjestimo iz gradskog jezgra, gradski i prigradski prevoz ćemo morati da organizujemo na drugačiji način. To je tema o kojoj će nadležni u Upravi, kao i prevoznici, moći da razmišljaju tokom predstojećih mjeseci”, poručio je gradonačelnik Bijeljine.

Milan Čuturić, vlasnik preduzeća „Čuturić M+S“, zahvalio je gradonačelniku Mićiću i Gradskoj upravi u ime prevoznika na finansijskoj podršci i naglasio da se prevoz osnovaca odvija prema planu.

“Prevoznici, usljed pandemije virusa korona, nisu radili šest mjeseci i trpe ogromne gubitke. Zato nam je svaka pomoć dobrodošla i želim da pojasnim da će cijene karata ostati iste i da ih nismo mijenjali posljednjih 15 godina”, dodao je Čuturić.

Prevoznici sa kojima su danas potpisani ugovori su „Semberija-transport“, „Vidinko turs“, „Čuturić M+S“, „Samardžić“, „Euroturs“ i „Antić-turs“ iz Lopara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije