Gradovi

Pratite nas na Google news

Čubrilović: Imaćemo odbornike u Skupštini Prijdora

Čubrilović: Imaćemo odbornike u Skupštini Prijdora
Foto: Arhiva / Ilustracija | Čubrilović: Imaćemo odbornike u Skupštini Prijdora
Srna

PRIJEDOR - Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da će ova stranka imati odbornike u Skupštini grada Prijedora, te da će konstruktivno raditi i sarađivati sa gradonačelnikom Prijedora.

"Mi kao politička opcija smo i potpisali sporazum o podršci za gradonačelnika Prijedora i naše je zadovoljstvo što je baš izabran čovjek kojeg smo i mi podržavali, bez obzira na to što nismo osvojili nijedan mandat u formi organizacije Demosa", rekao je Čubrilović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je podsjetio na to da je jedna od odluka Predsjedništva Demosa sa zasjedanja u Bijeljini da se reorganizuje Gradski odbor u Prijedoru i izrazio zadovoljstvo što se na čelu prijedorskog Demosa našao Zlatko Ritan koji je na mjesto odbornika u Skupštini grada došao na listi DNS-a, ali je napustio stranku i prije konstitutivne sjednice.

"Ritan je izabrao ovu političku opciju sa svojim saradnicima i vidio perspektivu svog daljeg političkog djelovanja baš u našoj opciji. Mislimo da je to dobar put za svakog ko želi prosperitet svoje lokalne zajednce, pa tako i u Prijedoru. Do sada su osjećali neke stege unutar djelovanja nekih političkih opcija i sada su tu", istakao je Čubrilović.

On je najavio da će prijedorski Demos imati punu podršku rukovodstva sa nivoa Republike i da će dobiti sve ono što u organizacionom smislu bude traženo za sprovođenje principijelne politike.

"Prijedor kao grad ima šansu za sinhronizaciju lokalne i vlasti Republike Srpske i nastaviće svoj razvoj. Velika su očekivanja, najprije auto-put koji će otvoriti novu perspektivu ne samo za građene, nego i za privredne subjekte jer 27 grana učestvuje u tom projektu. Demos će dati svoj doprinos za realizaciju ovakvih projekata", poručio je Čubrilović.

Šef povjereništva Gradskog odbora Demosa Prijedor Zlatko Ritan izjavio je da će Demos u Prijedoru biti korektivni faktor na političkoj sceni i podržati sve projekte koji će dovesti do toga da građani žive bolje.

"Počinje novo razdoblje u funkcionisanju Demosa u Prijedoru i očekujemo da ćemo napraviti novu energiju koja će doprinijeti razvoju i unapređenju uslova za građane", poručio je Ritan.

On je najavio da će u narednih 90 dana intenzivno raditi po mjesnim organizacijama kako bi se pripremila izborna skupština, a odmah potom krenulo i u pripremu za izbore 2022.

"Moj rad u DNS-u je dobro poznat u Prijedoru, i zalaganje i unutarstranačke borbe koje sam imao i prije izbora. Nakon izbornog rezultata očekivalo se da se izvrše određene reorganizacije. Strukture DNS-a u gradskoj organizaciji su smatrale da to ne treba da ide u tom pravcu i smatram da su nam se tu putevi razišli", pojasnio je Ritan koji sada u Skupštini grada djeluje kao samostalni odbornik.

Potpredsjednik Demosa Tomislav Prpoš podsjetio je da stranka u Prijedoru postoji, djeluje i radi dvije i po godine u kontinuitetu.

"Nismo zadovoljni rezultatima izbora, a ovo danas je dogovor i aktivnost kojima želimo unaprijediti rad Demosa. Očekujemo da će biti uspješniji rad u narednom periodu i očekujemo bolje rezultate", istakao je Prpoš i dodao da Gradski odbor broji 37 članova, a da stranka u Prijedoru ima između 650 i 700 članova.

"Saradnja lokalne i republičke vlasti na najvišem nivou"

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da će saradnja između Vlade Republike Srpske, grada Prijedora i parlamenta Srpske biti na najvišem nivou.

Čubrilović je istakao da je pred gradom Prijedorom ozbiljna investicija, izgradnja auto-puta, za koju su u Narodnoj skupštini donesene određene odluke.

"Tu realizaciju očekujemo u najskorije vrijeme. Realizacija na godišnjem nivou od 100 miliona evra za jednu ovakvu lokalnu zajednicu čiji je budžet nešto veći od 20 miliona evra, može samo da se pretpostavi šta može donijeti", rekao je Čubrilović novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem.

On je ocijenio da je dobro da je na nivou Republike i grada Prijedora gotovo ista skupštinska većina.

"Želim samo ovim mladim ljudima poručiti da je kod njih prepoznatljiva energija i želja za radom i vjerujem da će sve svoje ciljeve i sve svoje želje za ovaj mandatni period realizovati i tako stvoriti pretpostavke za dugoročniji rad na projektima koji su važni za građane Prijedora", istakao je Čubrilović.

Pavlović je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske usvojila nacrt plana parcelacije za trasu auto-puta Banjaluka-Prijedor, za šta u narednom periodu slijedi realizacija, te istakao da je za grad značajno da taj auto-put ide u što skorijem roku.

"Razgovarali smo i o pozicioniranju grada Prijedora u Republici Srpskoj i o onome što je neophodno da grad uradi da bi dobio određenu podršku Narodne skupštine i Vlade. Podrška je neupitna i ono što smo dogovorili je da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu", dodao je Pavlović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Marketing tim / 23.04.2021 09:08

Član uprave Central osiguranja d.d. Željko Pervan danas je u Sarajevu potpisao dvogodišnji ugovor s najboljom bosanskohercegovačkom plivačicom Lanom Pudar, a koja ovim ugovorom postaje novo zaštitno lice poduzeća.

Central osiguranja d.d. | Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje već tradicionalno, osim kulturnih i ostalih društvenih događaja, sponzorira razne sportske kolektive i pojedince širom Bosne i Hercegovine, bili oni profesionalni, amaterski ili rekreacijski. Takav vid podrške daje izrazit značaj razvoju zajednice, lokalnih sportskih klubova i pojedinaca.

„Upornost, trud i talent mlade Lane Pudar, njene obitelji i trenera su osigurali vrhunske rezultate. Čast nam je pružiti podršku tako pozitivnoj ljudskoj i sportskoj priči, a koja može biti samo inspiracija mladima i društvu općenito. Uspjeh i izvrsnost su vrijednosti kojima se u svom poslovanju vodi i Central osiguranje“, izjavio je član uprave društva Željko Pervan.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Lana Pudar će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ljetnim Olimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju. Do igara će se posvetiti pripremama u svjetskim plivačkim centrima i sudjelovati na raznim poznatim svjetskim natjecanjima. 

„Zahvaljujem se Central osiguranju  što je prepoznao moj trud i moje rezultate koje sam postigla u prethodnom razdoblju. U plivanju kao i u osiguranju, nikada se ne smijemo oslanjati na sreću, već isključivo na kvalitetan i predan rad. Mislim da je upravo to osnovna poveznica koja spaja Central osiguranje kao jednog od lidera na tržištu osiguranja u BiH i sportaše koje postižu vrhunske rezultate. Za mlade ljude podrška jedne ovako velike kompanije mi znači puno i daje mi sigurnost i mir pred sve ove nastupe. Vjerujem da ćemo u idućem periodu zajednički ostvariti velike uspjehe“, izjavila je Lana Pudar.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje svoje resurse usmjerava u razvoj novih procesa i ponuda, a Lana je prepoznata kao netko tko će na najbolji način predstavljati sve ono što Central osiguranje predstavlja i čemu teži u svom poslovanju i djelovanju u široj društvenoj zajednici.

Najčitanije