Gradovi

Ćurić: Neko želi poslati ružne poruke iz Trebinja

Ćurić: Neko želi poslati ružne poruke iz Trebinja
Foto: N.N. | Ćurić: Neko želi poslati ružne poruke iz Trebinja

TREBINJE - Paljevine automobila u Trebinju djelimično imaju i političku pozadinu, iako se ne smatraju klasičnim sukobom pozicije i opozicije, već se Trebinje pokušava predstaviti nebezbjednim gradom, nepoželjnim za ulaganja i napredak.

Ovo je jedan od zaključaka Foruma za bezbjednost koji je sazvao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić povodom nove paljevine automobila u ovom gradu.

"Smatram da je u pitanju politička pozadina, ali nije usmjerena protiv čovjeka kome je zapaljeno vozilo, već sumnjamo da se poštenim ljudima pale vozila, kako bi se poslale ružne poruke iz Trebinja, a nama ne odgovara da se narušava bzbjednost i pomoći ćemo svim relevantnim faktorima da se počinioci pronađu", kazao je nakon sastanka gradonačelnik Mirko Ćurić.

On je napomenuo da vlast ima povjerenja u policiju od koje su dobili određene informacije sa terena, da je određen broj ljudi na koje se sumnja već bio u policiji, ali se svi podaci i informacije zajedno sa tužilaštvom još moraju provjeriti.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa je istakao da je policija svakodnevno na terenu, te da će, iako svjesni činjenice da su požari na automobilima uznemirili određeni broj građana, preduzeti sa tužilaštvom i MUP-om RS sve mjere i radnje kako bi u što skorijem roku priveli počinioce pred lice pravde.

"Mi ćemo u naednom periodu rasvjetljavati ova krivična djela, i uvjeren sam da će preduzete mjere i radnje dati i rezultat", istakao je Laketa, napominjući da su svi oštećeni pošteni i vrijedni građani Trebinja.

On je pozvao građane Trebinja da, ako imaju bilo kakav podatak u vezi sa ovim djlima, mogu pozvati broj 122.

On je potvrdio da je uviđaj sa današnje paljevine potvrdio da je u pitanju paljevina pomoću zapaljive tečnosti, te da su na licu mjesta postojali materijalni tragovi koji su izuzeti i uskoro će se naći na vještačenju u Kriminalističko-tehničkom centru RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije