Gradovi

"Prijedor jedan od najvažnijih gradova, planirani brojni projekti"

"Prijedor jedan od najvažnijih gradova, planirani brojni projekti"
Foto: N.N. | Cvijanović: Prijedor jedan od najvažnijih gradova, planirani brojni projekti

PRIJEDOR - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Prijedor jedan od najvažnijih gradova u Srpskoj u kojem je, uz podršku lokalne i republičke vlasti, planirana realizacija brojnih infrastrukturnih projekata.

Podsjetivši da su širom Srpske izgrađene brojne bolnice, Cvijanovićeva je rekla da su bile i određene intervencije kada je riječ o bolnici u Prijedoru, ali da treba napraviti još bolje uslove za pacijente i zdravstvene radnike.

"Kada je riječ o putnoj infrastrukturi, pored strateški važnog projekta, kao što je auto-put, mi smo se dogovorili da zađemo u mjesne zajednice i da neke druge putne komunikacije stavimo u bolju funkciju. To bi trebalo da znači bolju povezanost mještana koji žive u određenim mjesnim zajednicama sa centrom grada. Preko auto-puta, sam grad biće bolje povezan sa Banjalukom i dalje prema Srbiji. Naša strateška opredjeljenost je da sve tačke u Republici Srpskoj povežemo putevima, auto-putevima, brzim saobraćajnicama", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je za Televiziju Prijedor navela da je dogovorena izgradnja vrtića u ovom gradu, za šta je kao predsjednik Republike posebno zainteresovana i gdje može dati svoj doprinos.

"S obzirom da postoji veliki broj roditelja koji čekaju mjesto za svoju djecu u vrtiću, taj problem moramo otkloniti da bi oni lakše mogli da se organizuju", rekla je Cvijanovićeva i dodala da se u Prijedoru postepeno otklanjanjaju i problemi i nedostaci kada je riječ o školskim objektima.

Ona je dodala da je prilikom nedavne posjete ovom gradu obećala pomoć za sanacija određenih školskih objekata kako bi i seoska područja imala iste uslove u odnosu na gradske sredine.

"Nastojimo punom parom da povežemo raspoložive kapacitete republičkih i gradskih institucija, i da se ti rezultati vide. Imam zaista velika očekivanja kada je riječ o Prijedoru koji ima kapacitet, potencijal, stratešku i geografsku važnost. U Prijedoru prepoznajem opredijeljnost da napravimo dodatne iskorake kako bi poboljšanje osjetio svaki Prijedorčanin", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da postoji snažna opredijeljenost gradskih vlasti da vrate LJubiji sve što je moguće od sadržaja i uslova za život, te da u tome imaju njenu, kao i podršku Vlade Republike Srpske, jer stanovnici LJubije to zaslužuju.

"Razvijajući Srpsku, vodimo računa da se infrastrukturni projekti realizuju širom Republike i da nijedna sredina ne bude izostavljena. LJubija u bivšoj zemlji nije bila malo mjesto i njoj treba vratiti sve što je moguće, od sadržaja i izgleda, jer prilično tužno djeluju mnoge stvari koje sam vidjela na licu mjesta", rekla je Cvijanovićeva, navodeći da će gradska i republička vlast zajedno raditi i razvijati Ljubiju.

Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da su na čelu Prijedora mladi ljudi. "Prepoznajem tu energiju i upornost u Prijedoru i dajem podršku toj mladoj ekipi i želim da Prijedor osjeti blagodeti dobre, tijesne saradnje između Republike i Grada", istakla je predsjednik Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije