Gradovi

Cvijanovićeva i Dodik u Čelincu: Realizovano mnoštvo projekata

Cvijanovićeva i Dodik u Čelincu: Realizovano mnoštvo projekata
Foto: Srna | Cvijanovićeva i Dodik u Čelincu: Realizovano mnoštvo projekata

ČELINAC - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras u Čelicu da vlasti u ovoj lokalnoj zajednici u saradnji sa Vladom i republičkim institucijama niz godina realizuju brojne važne projekte za građane ove opštine.

Čestitajući rukovodstvu Čelinca i građanima Dan opštine, Cvijanovićeva je istakla da je ova lokalna zajednica imala brojne izazove u prethodnom periodu, od kojih je posebno pomenula velike poplave, ali da su svi problemi rješevani zajedničkim snagama.

"Čitav niz velikih projekata je realizovano ovdje, počev od gradnje i obnova škola, preko unapređenja lokalne putne infrastrukture. U narednom periodu nastavljamo dalje. Imamo stabilnu opštinsku vlast i stabilne prilike u opštini Čelinac", rekla je Cvijanovićeva novinarima prije početka svečane sjednice Skupštine opštine Čelinac.

Cvijanovićeva je naglasila da će Vlada Republike Srpske, ali i svi nosioci različitih funkcija na različitim nivoima, dati sve od sebe da realizuju ono što je u interesu građana.

"Želim da zajedno koračamo u budućnost. Republika Srpska sigurno ima dobru budućnost, zajedno sa svim našim lokalnim zajednicama. Ali, da bi ta budućnost bila sigurna i bezbjedna treba nam ono što se zove jaka veza između republičke i lokalne vlasti. Zbog toga sam zahvalna što smo čitav niz godina imali upravo takvu konekciju ovdje", poručila je Cvijanovićeva.

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik čestitao je večeras u Čelincu načelniku i svim građanima Dan opštine.

"Važno je reći da je Čelinac stabilna opština, da ima stabilnu političku, institucionalnu situaciju, da ima dobru saradnju sa republičkim nivoom vlasti i da je u prethodnim godinama riješila gotovo sve otvorene i teške infrastrukturne probleme", rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio na nezapamćene poplave koje su Čelinac zadesile 2014. godine.

"Danas imamo uređeno korito rijeke Vrbanje, imamo novi most čiju gradnju je pomogla i Vlada Srbije. Ovo je najbolji mogući put kojim se kreće opština Čelinac i ja im želim uspjeh na tom putu", naglasio je Dodik.

Načelnik čelinca Vlado Gligorić rekao je da je obilježavanje Dana i slave opštine počelo jutros liturgijom u hramu Svetog Arehangela Gavrila, nakon čega su položeni vijenci u spomen-kapeli palim borcima.

"Program nastavljamo svečanom sjedncom Skupštine opštine na kojoj ćemo nagraditi najzaslužnije pojedince i kolektive za doprinos razvoju opštine, nakon čega će biti održan koncert muzičkih zvijezda, kao poklon našim građanima", naveo je Gligorić.

On je izrazio zadovoljstvo što su obilježavanje Dana opštine svojim prisustvom uveličali najviši zvaničnici Republike Srpske, predsjednik Republike, srpski član Predsejdništva BiH, ministri, narodni poslanici i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije