Gradovi

Cvijanovićeva u Mrkonjić Gradu: Dobra saradnja, realizovani mnogi projekti

Cvijanovićeva u Mrkonjić Gradu: Dobra saradnja, realizovani mnogi projekti
Foto: Srna | Cvijanovićeva u Mrkonjić Gradu: Dobra saradnja, realizovani mnogi projekti

MRKONJIĆ GRAD - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je u Mrkonjić Gradu prethodnih godina realizovano mnogo projekata zahvaljujući dobroj saradnji republičkih i lokalnih vlasti, što je preduslov za rješavanje problema građana.

"Ovo je mjesto koje je pokazalo da već godinama ima vrlo čvrstu vezu sa institucijama Republike Srpske, što je najbolji način da se realizuju određeni projekti, ali su za to potrebne i dobre ideje i inicijative", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon današnje radne posjete Mrkonjić Gradu.

Ona je naglasila da je zahvalna načelnici ove opštine Divni Aničić za dobru saradnju koju su imali prethodnih godina.

"Aktivizam, inicijative i energija koja je dolazila iz opštine davali su nam mogućnost da sagledamo važnost određenih projekata i da nađemo rješenje da oni budu realizovani", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona kaže da je sigurna da će se i u narednom periodu nastaviti ta dobra saradnja.

"U Mrkonjić Gradu je zaista mnogo projekata realizovano kroz naš zajednički angažman, a oni se odnose i na vrtić i na škole, na lokalnu putnu infrastrukturu, na podršku poljoprivredi i slično", navela je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zahvalnost za odgovorno ponašanje ove lokalne vlasti, ističući da jačanje lokalnih zajednica znači jačanje Republike Srpske.

Aničićeva je navela da je materijalna podrška republičkih institucija u kojima je radila Cvijanovićeva uvijek bila na zadovoljavajućem nivou, te im je to omogućilo da pune budžet i da rade kapitalne projekte.

"Prošle godine smo, zahvaljujući predsjednici, renovirali zgradu osnovne škole u Podbrdu koja je izgorjela. Ove godine smo od predsjednice dobili sredstva za rekonstruciju dječijeg vrtića i za zamjenu stolarije na zgradi osnovne škole u Bjelajci", rekla je Aničićeva.

Ona je ističe da Cvijanovićeva često dolazi u Mrkonjić Grad da zajedno sa stanovnicima podijeli i srećne i tužne trenutke, te da obilježe važne datume.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije