Gradovi

Cvijanovićeva i Ćurić uručili ključeve stanova mladim bračnim parovima

Cvijanovićeva i Ćurić uručili ključeve stanova mladim bračnim parovima
Foto: N.N. | Cvijanovićeva i Ćurić uručili ključeve stanova mladim bračnim parovima
Vesna Duka

TREBINJE - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uručili su danas u Trebinju ključeve 40 stanova u stambenoj zgradi izgrađenoj namjenski za mlade bračne parove, koji će svoje stanove ubuduće otplaćivati po nekomercijalnim cijenama kvadrata od svega 1.250 KM sa PDV-om.

U pitanju su duplo niže cijene nego što su sada cijene novogradnje u Trebinju, ali, kako je rekao gradonačelnik Ćurić, zemljište je namjenski za ovakvu gradnju ustupio Grad Trebinje uz uslov što povoljnijeg otkupa.

"Uslovi za kupovinu stana u ovoj zgradi su bili da supružnici nemaju preko 38 godina starosti, da nemaju primanja preko 1.700 maraka, ali je bodovan i broj djece koju imaju, a Grad Trebinje je proveo i proceduru izbora banke koja će pratiti ovaj projekat, tako da smo se maksimalno trudili da olakšamo mladim bračnim parovima", kazao je ovom prilikom Ćurić.

Napominjući da je Trebinje bilo preteča sličnih projekata u regionu, gradonačelnik Trebinja je istakao da su mnogi predstavnici tih gradova dolazili u trebinjsku Gradsku upravu da vide na koji način da i oni urade tako nešto, te da će i ubuduće provoditi slične projekte.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je istakala da je trebinjska gradska uprava ovim poduhvatom postigla puni pogodak, ali da ovo nije i jedini projekat koji su preduzeli u pronatalitetnoj politici i na tome im čestitala.

"Ovdje sam da pružim podršku lokalnim vlastima da nastave da rade zajedno sa svim svojim stanovnicima, ali i sa republičkim institucijama sa kojim izvanredno sarađuju zbog dobrobiti mladih ljudi i pronatalitetne politike", kazala je Cvijanović.

Ona je napomenula da je ovo jedan od dobrih primjera kako treba raditi, te da naročito aduje što u ovoj stambenoj zgradi sa 40 stanova već ima 40 djece, ali će ih u narednom periodu biti znatno više.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije