Gradovi

Cvijanovićeva uručila 14 stanova izbjeglim i raseljenim licima

Cvijanovićeva uručila 14 stanova izbjeglim i raseljenim licima
Foto: Srna | Cvijanovićeva uručila 14 stanova izbjeglim i raseljenim licima

PRNJAVOR - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas u Prnjavoru ključeve 14 stanova izbjeglim i raseljenim licima, za šta je izdvojeno 613.000 KM.

Cvijanovićeva je istakla da je ovo dobar projekat, značajan za opštinu Prnjavor dodavši da je Vlada Srpske uložila 7,6 miliona KM u ovakve programe.

"Ovo je značajno za opštinu Prnjavor, ali i za Republiku Srpsku. Zahvalna sam donatorima za realizaciju Regionalnog stambenog programa", rekla je Cvijanovićeva na svečanoj dodjeli ključeva.

Ona je ocijenila da je veoma važna saradnja lokalnih zajednica sa institucijama Republike Srpske.

"Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš intenzivno sarađuje sa institucijama Srpske. Ovakve investicije su značajne za razvoj lokalnih zajednica, ali i Republike Srpske. Do sada smo zajednički mnogo uradili, ali ćemo nastaviti s ciljem razvoja Republike Srpske", istakla je Cvijanovićeva.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić rekao je da bi do 2022. godine trebalo da bude izgrađeno 1.700 stambenih jedinica izbjeglim i raseljenim licima.

"Ovo je veoma važno za porodice koje do sada nisu imali krov nad glavom. Regionalni program stambenog zbrinjavanja značajan je za rješavanje pitanja izbjeglih i raseljenih lica", istakao je Lučić.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić zahvalio je donatorima koji vode računa o izbjeglim i raseljenom licima u Srpskoj i BiH.

"Vlada Srpske podržava program socijalnog stanovanja koji mi sprovodimo. To ćemo nastaviti da radimo, a danas zbrinjavamo 14 porodica što je od izuzetnog značaja", rekao je Aćić.

Tomaš je istakao da za rješavanje navedenih pitanja uloženo 11,5 miliona KM, od čega više od 7,5 miliona KM Vlade Srpske.

"Ovo je jedan od važnijih projekata za našu lokalnu zajednicu, a od izuzetnog značaja je saradnja sa institucijama Srpske", naveo je Tomaš.

Stanovi su izgrađeni u Boračkoj ulici bb u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Ceremoniji uručenja ključeva prisustvovao je i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Zlatan Klokić, te predstavnici institucija Srpske.

Nakon uručenja ključeva Cvijanovićeva će posjetiti radilište na kružnom toku u prnjavorskom naselju Vijaka, na raskrsnici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor-Derventa i regionalnog puta Prnjavor-Srbac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije