Gradovi

Cvijanović uručila ključeve vozila za prevoz učenika u mjestu Pljeva

Cvijanović uručila ključeve vozila za prevoz učenika u mjestu Pljeva
Foto: Srna | Cvijanović uručila ključeve vozila za prevoz učenika u mjestu Pljeva

ŠIPOVO - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u mjestu Pljeva kod Šipova uručila ključeve novog kombi vozila za prevoz učenika i nastavnika Osnovne škole "Rade Marijanac" iz Strojica.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da joj je drago što je za učenike izdvojila iz budžeta Predsjednika sredstva za novi kombi, čija je vrijednost 50.000 KM, te ocijenila da će vozilo biti od koristi.

"Cilj je da djeca bezbjedno stignu do škole, a roditelji da manje brinu", rekla je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač rekao je da je kombi prijeko potreban za odvijanje nastave.

"Ovo je `mala` stvar, ali veliko djelo da bi djeca na vrijeme stigla na nastavu", rekao je Kovač, te u ime učenika i građana Šipova zahvalio predsjedniku Republike.

Direktor škole Mirko Piljić rekao je da imaju 62 učenika, a da veliki broj đaka i nastavnika putuje.

"Mi smo škola na točkovima, jer je malo djece u blizini škole u Strojicama. Zato je važan prevoz, koji je naš gorući problem. Ovom prilikom zahvaljujem predsjedniku i načelniku opštine što rješavaju za nas važna pitanja", rekao je Piljić.

Cvijanovićeva je, u okviru posjete Šipovu, prisustvovala polaganju kamena temeljca za izgradnju sportskog kampa "Stevan Marković" na lokaciji Topole.

Ovaj kamp, u čiju će izgradnju biti uloženo oko 200.000 KM iz sredstava pomoći Vlade Srbije, kao i Vlade Srpske i opštine Šipovo, biće prvenstveno namijenjen džudistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije