Gradovi

DNS, NDP i US podržali SNSD-ovog kandidata za načelnika Mrkonjić Grada

DNS, NDP i US podržali SNSD-ovog kandidata za načelnika Mrkonjić Grada
Foto: Srna | DNS, NDP i US podržali SNSD-ovog kandidata za načelnika Mrkonjić Grada

MRKONJIĆ GRAD - Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Mrkonjić Grad Zoran Tegeltija potpisao je večeras sa predsjednicima opštinskih odbora DNS-a Milankom Aleksićem, NDP-a Jovom Pavlovićem i Ujedinjene Srpske Slobodanom Ćoćkalom koalicioni sporazum o podršci kandidatu SNSD-a za načelnika ove opštine Dragana Vođevića na predstojećim lokalnim izborima.

Tegeltija je istakao da se ovim sporazumom daje podrška zajedničkom kandidatu za načelnika opštine, definiše saradnja u predizbornom periodu, kao i principi formiranja lokalne vlasti nakon izbora.

"Želim im da imaju uspješnu kampanju i da ostvare svoje političke ciljeve. A naš cilj je da zajedno radimo u budućem periodu i da budemo podrška novom načelniku, a najvažnija stvar je da građani budu zadovoljni odlukama koje budu donosili lokalni parlament i načelnik", rekao je Tegeltija i zahvalio koalicionim partnerima na podršci Vođeviću, koji je jedini kandidat za načelnika opštine Mrkonjić Grad.

Tegeltija ističe da nisu srećni zbog činjenice da Vođević neće imati protivkandidata na lokalnim izborima.

"To je za mene presedan, praksa kojoj se nimalo ne radujemo i nismo željeli da se desi takva situacija. Mi smo željeli da građani dobiju alternativu da biraju između jednog i drugog kandidata", naveo je Tegeltija i dodao da to vjerovatno govori i o snazi SNSD-a i njihovog kandidata.

Aleksić je naglasio da mu je žao što Vođević neće imati protivkandidata, dodajući da opozicione stranke očigledno imaju politiku koju on, kao ni mnogi, ne može razumjeti.

Pavlović je rekao da je u lokalnom parlamentu do prije mjesec dana bio u opoziciji, ali da će sada dati podršku SNSD-u, te da će sa njima sarađivati u budućem periodu.

Ćoćkalo ističe da je ovo koaliciono udruživanje i razmjena ideja na lokalnom nivou potrebno Mrkonjić Gradu i da će se svi potruditi da rade najbolje što znaju za dobrobit građana.

Kandidat SNSD-a za načelnika Mrkonjić Grada Dragan Vođević istakao je da bi bilo dobro da ima protivkandidata na izborima, ali da je to odluka opozicije koju treba poštovati.

"Bilo bi dobro da imamo opozicionog protivkandidata, ali to je njihova odluka i treba da poštujemo njihov stav. Što više birača izađe na izbore i daju mi povjerenje, smatraću većom obavezom da svoj posao obavljam časno i pošteno", rekao je Vođević novinarima.

On je zahvalio Opštinskom odboru SNSD-a što je dobio jednoglasnu podršku za kandidaturu, kao i koalicionim partnerima koji će ga podržati.

Dragan Vođević (43) je ljekar internista i odbornik u Skupštini opštine Mrkonjić Grad od 2016. godine.

Juče je potpisan sporazum o koalicionoj saradnji opštinskog odbora SNSD-a Mrkonjić Grad sa Demosom i Socijalističkom partijom u toj opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije