Gradovi

Dan Vojske RS: Boračkim kategorijama obezbijediti što više

Dan Vojske RS: Boračkim kategorijama obezbijediti što više
Foto: N.N. | Dan Vojske RS: Boračkim kategorijama obezbijediti što više

TREBINJE - Polaganjem cvijeća na spomeniku i služenjem pomena ispred Spomen-sobe palim borcima proteklog rata Boračka organizacija Trebinja obilježila je 28 godina od osnivanja Vojske Republike Srpske, uz pridržavanje svih propisanih mjera u cilju preventive virusa korona.

"Formiranjem Vojske Republike Srpske, i Republika Srpska je dobila svoje branitelje, koji su nizom herojskih podviga odbranili svoja vjekovna ognjišta na ovim prostorima i stvorili ono što danas imamo, zajedno sa drugim oružanim snagama, prvenstveno onim iz sastava MUP-a RS", rekao je Dejan Bodiroga, predsjednik trebinjske Boračke organizacije.

Bodiroga je podsjetio da je Vojska RS postojala sve do 2006. godine, kada su formirane Oružane snage BiH.

On je kazao da je teška situacija za jedan dio bivših boraca koji imaju neriješene brojne probleme, ali je izrazio i bojazan da bi moglo biti i teže zbog virusa korona.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da gradske vlaste bivšim borcima nastoje izaći u susret koliko god je to moguće, svjesni njihovih velikih žrtava i podviga koje su preduzimali.

On je napomenuo da je tek prije sedam mjeseci ova vlast izgradila dostojanstvenu Spomen-sobu za sve poginule branioce Trebinja iz proteklog rata, ali da će se i pored sada već izvjesnog nedostatka sredstava u gradskom budžetu nastojati da se boračkim kategorijama obezbijedi što više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije