Gradovi

Danas 22. Petrovdanski padobranski kup

Danas 22. Petrovdanski padobranski kup
Foto: Ilustracija | Danas 22. Petrovdanski padobranski kup

PRIJEDOR - Na aerodromu "Urije" danas počinje 22. Petrovdanski padobranski kup "Prijedor 2017", na kome učestvuje 12 ekipa, odnosno 60 sportskih padobranaca iz Srbije, Mađarske, Austrije, Crne Gore, Italije, Hrvatske, Kanade i BiH.

Kup traje dva dana, a 2010. godine uvršten je u zvanični kalendar svjetske Vazduhoplovne asocijacije /FAI/. Samo takmičenje odvija se po strogim FAI pravilima.

Takmičarski skokovi biće izvođeni iz helikoptera "MI 8" Oružanih snaga BiH, a da će se padobranci takmičiti u disciplini skok na cilj sa visine 1.200 metara.

Organizatori navode da će kuriozitet ovogodišnjeg takmičenja, ukoliko se bude sve odvijalo prema predviđenom planu i programu manifestacije, svakako biti izvođenje deset hiljaditog takmičarskog skoka koji se, prema statistici od 1996. godine, očekuje drugog dana ovogodišnjeg takmičenja.

Glavni sudija ovogodišnjeg, kao i prošlogodišnjeg kupa, je Samir Handanagić, sudija sa međunarodnom padobranskom licencom.

Svečano otvaranje 22. Petrovdanskog padobranskog kupa planirano je za 12.00 časova na Aerodromu "Urije", a proglašenje pobjednika u nedjelju oko 17.00 časova.

Takmičarski skokovi odvijaće se danas od 9.00 do 20.30 časova, a sutra od 8.00 do 16.00 časova.

Organizator ovogodišnjeg kupa je Aero-klub "Prijedor", a pokrovitelji grad Prijedor, Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvo odbrane BiH.

Petrovdanski padobranski kup sportska je manifestacija koja je u organizaciji Aero-kluba "Prijedor" prvi put održana 1996. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije