Gradovi

Pratite nas na Google news

Deaktivirana četvrta aviobomba kod RTV doma

Deaktivirana četvrta aviobomba kod RTV doma
Foto: FUCZ Facebook | Deaktivirana četvrta aviobomba kod RTV doma
N.N.

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite deaktivirali su četvrtu aviobombu pronađenu na gradilištu novog tržnog centra u Sarajevu u blizini zgrade RTV doma.

"Nijednom od ova četiri puta nije bila potrebna evakuacija stanovništva. I ovoga puta uspješno je uklonjen upaljač bombe, čime je ona deaktivirana, pripremljena za transport i skladištenje do uništavanja", saopšteno je iz Federalne uprave Civilne zaštite.

Radnici na gradilištu pronašli su ovu aviobombu, tešku 500 kilograma, kao i prethodne tri, a za koje se sumnja da potiču iz Drugog svjetskog rata.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite ranije su objavili da je detaljna analiza ovog terena izuzetno otežana zbog visoke koncentracije metala u zemljištu.

Federalni mediji prenose da postoji mogućnost da će na ovoj lokaciji biti pronađeno još neeksplodiranih bombi engleske proizvodnje, koje su bačene u jednom od napada savezničke avijacije u novembru 1944. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije