Gradovi

Defile automobila kroz Trebinje za Dan Republike Srpske

Defile automobila kroz Trebinje za Dan Republike Srpske
Foto: Vesna Duka | Defile automobila kroz Trebinje za Dan Republike Srpske

TREBINJE - Tradicionalnim defileom od više stotina automobile, koji su se okićeni srpskim trobojkama kretali gradskim ulicama, u Trebinju je počelo slavlje obilježavanja 9. januara, Dana Republike.

Nakon okupljanja na platou ispred bivše kasarne Vojvoda Luka Vukalović, slavljenička kolona je okićena zastavama i uz zvuke sirena, prodefilovala gradom i prigradskim naseljima, čestitajući na ovaj način Republici Srpskoj 30. rođendan.

"Mislim sa smo i ove godine do sada najvećim odzivom na defile pokazali koliko volimo našu Republiku Srpsku, a svi zajedno tek treba da zajedničkim radom i zalaganjima za njenu dobrobit to još više i dokažemo, da bi bila jača", istakao je pred polazak kolone Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja.

On je naglasio da je ono čemu trebaju težiti svi građani Republike Srpske jedinstvo koje će nas učiniti jačim i za savladavanje svih prepreka, hrabrijim za hvatanje u koštac sa svim problemima i odlučnijim da nas svake godine bude sve više.

Trideseti rođendan Republike Srpske će se u Trebinju nastaviti u večernjim satima na Trgu slobode koncertom popularne vokalne solistkinje i interpretatorke duhovne i etno muzike iz Crne Gore Danice Crnogorčević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije