Gradovi

Pratite nas na Google news

Đaci u Doboju frizirali i profesore

Đaci u Doboju frizirali i profesore
Foto: N.N. | Đaci u Doboju frizirali i profesore
Sanja Čakarević

DOBOJ - Umjesto na mušterijama, đaci Ekonomske škole u Doboju, smjer frizer, su u holu Srednjoškolskog centra prezentovali vještine na kosi drugara i drugarica, ali i profesora, pa je Slobodan Đorđić, razredni starješina trećeg razreda, bio prvi koji je bez oklijevanje sjeo na stolicu i prepustio se vještim prstima Saše Jovića.

"Imam povjerenje u svoje đake. Ovaj dječak je dosta siguran u sebe i to mi je dalo samopouzdanje da stanem pred njega. Ja najčešće idem kod svojih đaka na šišanje, moj stalni frizer je moj đak i nikad nisam požalio", rekao je Đorđić.

Saša Jović iz Teslića, koji namjerava da svoje školovanje nastavi na akademiji u Banjaluci, kaže da je uradio standardnu frizuru sa prelazom i malo skratio kosu.

"Nisam imao tremu, šišam već duže. Moj tata je frizer i u salonu pomažem njemu", kaže on.

Model svojim đacima je najčešće Slavica Joldić, profesorica stručnih predmeta, ali i Tijana Vasiljević-Stokić, direktorica škole, koja je pojasnila da je povodom Dana škole organizovana prezentacija učeničkih postignuća.

"Ovo je najbolja generacija, ovdje ima 20 učenika koji su odlični, a u prethodnim jedan-dva. Nekoliko njih planira da ide na akademiju, mogu i po uspjehu i po svojim vještinama da idu dalje", priča Slavica Joldić.

Iako se školuje za frizera, Naidi Mujkić šminkanje je strast pa je na časovima svoje palete koristila da bi uljepšala ne samo drugarice, nego i profesorice, ali i pedagogicu te nam otkrila šta je po njoj ukras lica.

"Za mene su obrve najbitnije jer uokviruju lice. Bez obrva ništa nije u redu (smijeh). Definitivno je važna sjena, kao i hajlajter, te konture jer uobličuju lice i daju mu strukturu", smatra Mujkićeva.

Od 25 budućih frizera, osim Teslićanina Saše Jovića, i Mladen Drobilović iz Dervente će šišati muškarce, a model za frizuru "fade cut" kojom se predstavio na takmičenju u Tuzli bio je Goran Milačak. 

"Već me nekoliko puta šišao, tako da imam apsolutno povjerenje u njega", priznao je Milačak.

Prezentacija učeničkih postignuća privukla je pažnju đaka, koji su radoznalo posmatrali šta vršnjaci rade.

"Ja bih im prepustila svoju kosu, zato što mislim da su već naučili da rade", zaključila je Fatima Hasančević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije