Gradovi

Djed Mraz prvi davalac krvi u Trebinju

Djed Mraz prvi davalac krvi u Trebinju
Foto: N.N. | Djed Mraz prvi davalac krvi u Trebinju

TREBINJE - Prvog radnog dana nakon novogodišnjih praznika u trebinjskoj Službi za transfuzijsku medicinu prvi davalac krvi je, po tradiciji, već osmu godinu zaredom, bio Djed Mraz.

On je svima čestitao 2022. godinu i poželio da bude mnogo bolja od prethodnih.

"Osjećam se sjajno. Bilo je malo umora, ali Djed Mraz je jak i ostalo je još malo poklona koje moram podijeliti dobroj djeci. Ja ne znam šta je ove godine, ali sva djeca u Hercegovini su bila jako dobra, Baba Mrazica i ja smo poklonili bezbroj paketića", kaže Djed Mraz.

Načelnik Službe za transfuziološku medicinu Trebinje dr Dragan Šarenac je rekao da su srećni što je Djeda Mraz, već tradicionalno, prvi došao da daruje krv.

"Zahvaljujem se Djeda Mrazu na ovom najljepšem poklonu za Službu za transfuzijsku medicinu i nadam se da će njegovo humano djelo biti talično, kao i prethodnih godina. Takođe, nadam se da će veliki broj ljudi u našoj sredini na osnovu ovog humanog čina, krenuti stazama humanosti i da ćemo ove godine imati nove, mlade dobrovoljne davaoce krvi", istakao je Šarenac napominjući da je u prošloj godini u trebinjskoj Službi prikupljeno oko 1.900 jedinica krvi, čime su jako zadovoljni.

U trebinjskoj Službi za transfuzijsku medicinu u prethodnoj godini organizovana je 61 akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije