Gradovi

Djevojčice iz Gradiške skupile novac i platile komšiji struju

Djevojčice iz Gradiške skupile novac i platile komšiji struju
Foto: Glas Srpske | Djevojčice iz Gradiške skupile novac i platile komšiji struju

GRADIŠKA - Djevojčice Tijana Blagojević i Mihaela Čikić iz potkozarskog sela Grbavci kod Gradiške sakupile su novac i komšiji koji živi u teškim uslovima platile struju.

Sticajem nesrećnih okolnosti Zoran Šukalo (40) iz Grbavaca je prije sedam godina doživio tešku saobraćajnu nesreću i ostao gotovo nepokretan.

Poslije dugotrajnog liječenja i brojnih terapija uspio je da prohoda, ali samo uz pomoć štaka.

"Plašio sam se da ću ove božićne i novogodišnje praznike dočekati u mraku, jer je dug za struju bio veliki i nisam bio u mogućnosti da ga platim", kaže Zoran.

Pomoć je stigla od jedanaestogodišnje Tijane, koja je u pismu Djeda Mrazu poželjela da sakupi 450 maraka i plati

Na konkursu "Piši pismo Djeda Mrazu Zimskog grada" Tijana je osvojila poklon bon od 50 maraka, a znajući da to nije dovoljno da se izmiri račun za struju, Tijana je uz pomoć prijateljice Mihaele krenula u humanitarnu akciju da sakupi ostatak novca.

Njena akcija podigla je i cijelo selo na noge i u kratkom periodu novac je prikupljen.

"Zahvaljujući dobrim i humanim komšijama iz sela sakupili smo i više nego što je bilo potrebno odnosno 482 marke", priča Tijana, koja je odlična učenica Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić".

Tako je plaćen račun za struju u iznosu od 450 KM, a ostatak novca Tijana je iskoristila za kupovinu osnovnih životnih namirnica za Zorana.

"Naše malo nekome znači mnogo. Svi zajedno smo pomogli i usrećili našeg komšiju Zorana. Sada će mu biti mnogo ljepše i prijatnije u njegovoj kući tokom ovih hladnih zimskih dana", rekla je Tijana i zahvalila svima koji su dali svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji.

Prihodi

Zoran na svom seoskom domaćinstvu živi sam, a jedini prihod koji ostvaruje je od uzgoja ovaca.

"Imam desetak ovaca o kojima brinem i to mi je jedini izvor prihoda, ali nedovoljan da sve podmirim", priča Zoran koji kaže da su mu najveći problem računi za struju koje ne stiže redovno plaćati.

Ovog vrijednog čovjeka zadesila je teška sudbina, ali se ipak lavovski bori i trudi da preživi od svog rada.

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije