Gradovi

Đokić: Socijalisti imaju dobra rješenja za Ribnik

Đokić: Socijalisti imaju dobra rješenja za Ribnik
Foto: Srna | Đokić: Socijalisti imaju dobra rješenja za Ribnik

RIBNIK - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je u Ribniku da socijalisti imaju dobra rješenja da život stanovnika u ovoj lokalnoj zajednici usmjere u boljem pravcu.

Đokić je izrazio uvjerenje da će stanovnici Ribnika glasati za kandidata SP-a za načelnika ove opštine Nikolu Stojakovića, koji je, kako je rekao, neuporedivo bolji od drugih kandidata.

"Ako ga podrže, stanovnici Ribnika će imati izvrsnog načelnika, koji će sa pažnjom odličnog domaćina brinuti o svakom čovjeku ove opštine i njenom razvoju", rekao je Đokić na predizbornoj tribini stranke u Ribniku.

Stojaković je obraćajući se okupljenima rekao da će, ukoliko bude izabran, njegovi prvi koraci u radu biti formiranje ekonomskog savjeta, koji bi pratio privredni razvoj, zapošljavanje i povećavanje plata, zatim subvencionisanje realnog sektora iz opštinskog budžeta, izrada javnog plana kapitalnih investicija za naredni pet godina.

On kaže da će biti izrađena socijalna karta opštine da bi se moglo najugroženijem stanovništvu pružiti adekvatna pomoć, a najavio je i uvođenje besplatnog prevoza učenicima do škola, formiranje obdaništa po minimalnim troškovima boravka djece.

Stojaković je napomenuo da je Ribnik mala i nerazvijena opština i da se kandiduje da bi obezbijedio privredni razvoj lokalne zajednice.

"Prije petnaestak godina ova opština je imala 10.000 stanovnika, a sada negdje oko 5.000 i to dovoljno govori o nerazvijenosti i odlasku mladih sa ovih prostora. Upravo je ekonomska nesigurnost osnovni motiv odlaska mladih", rekao je Stojaković.

On je naglasio da ova opština raspolaže prirodnim bogatstvima - šume, voda, zemljište, budžetom od četiri miliona KM, ali da sve to nije bilo dovoljno da se ona razvije. 

"Nismo ni stvorili osnovne pretpostavke za razvoj. Nama nedostaje finalna proizvodnja, pogotovo u drvopreradi. Prioritet nam je da dovedemo investitore, pokrenemo fabrike i zaposlimo ljude, kako ne bi napuštali ove prostore", naglasio je Stojaković.

Prijevremeni izbori za načelnika opštine Ribnik biće održani u nedjelju, 17. februara. Izbori su raspisani jer je načelnik ove opštine Radenko Banjac opozvan na referendumu održanom 21. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije