Gradovi

Dnevni centar za djecu u Trebinju biće završen do kraja septembra

Dnevni centar za djecu u Trebinju biće završen do kraja septembra
Foto: Vesna Duka | Dnevni centar za djecu u Trebinju biće završen do kraja septembra

TREBINJE - Do kraja septembra će biti završeni radovi na Dnevnom centru za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju u Trebinju, a posao koji je, nakon napuštanja ranijih izvođača, preuzeo konzorcijum "Porobić d.o.o." i "Bankom inžinjering", već desetak dana teče predviđenom dinamikom.

U to se uvjerio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je, zajedno sa saradnicima i predstavnicima konzorcijuma obišao gradilište, izrazivši zadovoljstvo što će na jesen djeca sa posebnim potrebama imati izuzetno udoban i komforan smještaj.

"Prema referencama koje smo imali o novom izvođaču, nismo ni sumnjali da će radovi krenuti dobrom dinamikom, u šta smo se i danas uvjerili na gradilištu, gdje su nam rukovodioci firme "Porobić" prezentovali i buduću dinamiku posla", kazao je Ćurić.

On napominje da je Grad Trebinje uspio obezbijediti dodatna sredstva za dovršetak radova, jer je ranije u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" za ovaj centar sakupljeno 627.000 maraka, a cjelokupan projekat je vrijedan oko milion maraka.

"Grad Trebinje je učestvovao u renti, troškovima uređenja, obezbjeđenju zemljišta, a obezbijediće i priključak struje i vode, da sve čim prije bude u punoj funkciji", naglasio je Ćurić.

Potvrdu da će sve biti okončano do kraja septembra dao je i Zoran Porobić, direktor firme "Porobić doo", ističući da je rok za završetak cjelokupnog posla 75 dana, u kome periodu će se odraditi i fini zanatski radovi, krov, fasada i unutrašnji radovi u prizemlju i na spratu.

"Instalacije su već završene, a trenutno se izvode radovi na izradi hidroizolacije krova, postavljeni su otvori, radi se i okolno uređenje, oborinska odvodnja i kanalizacija, nakon čega slijedi fasada i unutrašnje finiranje", kazao je Porobić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije