Gradovi

Do 11 časova glasalo 2.379 birača na referendumu o opozivu načelnika Bratunca

Do 11 časova glasalo 2.379 birača na referendumu o opozivu načelnika  Bratunca
Foto: RTRS | Do 11 časova glasalo 2.379 birača na referendumu o opozivu načelnika Bratunca

BRATUNAC - Do prvog presjeka broja glasova na referendumu o opozivu načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića izjasnilo se 2.379 birača, izjavila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Ivana Milanović.

Ona je navela da nakon ovog presjeka, koji je bio u 11.00 časova, policija intervenisala ispred jednog biračkog mjesta i udaljila neka lica, ali da nije bilo prekida u procesu glasanja.

Pravo glasa ima 18.886 građana, koji će moći da se izjasne na 32 redovna biračka mjesta, koja su otvorena u 7.00, a biće zatvorena u 19.00 časova.

Na području opštine Bratunac je 18.886 registrovanih birača, od kojih 14.947 na redovnom biračkom mjestu, 784 su lica koja glasaju u odsustvu, te 3.155 glasača putem pošte.

Registrovan je i jedan mobilni tim.

Skupština opštine Bratunac je 7. jula, glasovima 19 prisutnih od ukupno 25 odbornika, donijela odluku o pokretanju postupka opoziva načelnika ove lokalne zajednice, kojom je definisano da će se građani o opozivu danas. 7. avgusta.

Kao razlozi za opoziv navedeni su potpuni izostanak saradnje načelnika sa Skupštinom opštine, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine Bratunac u posljednjih nekoliko mjeseci, nezakonito zapošljavanje, neizvršenje predizbornih obećanja i projekata čija je realizacija bila u toku prije 18 mjeseci kada je Rankić preuzeo dužnost.

Iz budžetskih rezervi opštine obezbijeđeno je 90.000 KM za sprovođenje referenduma o povjerenju Rankiću. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije