Gradovi

Doboj dobija dva kružna toka

Doboj dobija dva kružna toka
Foto: N.N. | Doboj dobija dva kružna toka

DOBOJ - Dugo čekanje u koloni na izlazu iz grada u vrijeme jutarnjeg i popodnevnog špica postaće prošlost jer će na magistralnom putu M17 biti izgrađene dvije kružne raskrsnice.

Nenad Nešić, direktor JP "Putevi RS", i Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, potpisali su sporazum o izgradnji dva kružna toka, čija gradnja će ukupno koštati oko 800.000 KM.

"Na magistralnom putu ima još tih putnih pravaca koje bi trebalo da regulišemo na ulazu u grad, ali za mene je vrlo značajno ovo pitanje da se riješi, a to je ulazak u grad od stare crkve i ovaj isto posebno bitan putni pravac prema Tuzli, kod Japanskog mosta, koji će sigurno iziskivati mnogo više para", rekao je Petrović.

Dodao je da će izgradnju kružnog toka prema prigradskom naselju Bare sa 300.000 KM finansirati grad Doboj.

Sporazumom su definisane obaveze "Puteva RS" i grada, koji treba da riješi imovinsko-pravne odnose.

"Treba uraditi projekat za izgradnju kružnog toka na ukrštanju magistralnih puteva M4 i M17. JP 'Putevi RS' finansiraće taj kružni tok u iznosu od 500.000 KM. Nakon što se izradi projekat i grad riješi imovinsko-pravne odnose, JP će raspisati javni tender, te izabrati najpovoljnijeg ponuđača", kazao je Nešić.

Vozači koje smo anketirali smatraju da će kružni tokovi smanjiti ne samo čekanje, nego i stres zbog gužve.

"Dosta je teško izaći iz grada. Svako jutro prolazim, a gužva je najveća oko tri sata popodne, ne može se izaći, čeka se po 15-20 minuta", kaže Miloš Radulović.

On smatra da je gradnja kružnih tokova prioritet.

Tenderi za gradnju kružnih tokova biće raspisani za mjesec dana, a kada gradnja počne, 90 radnih dana biće potrebno da dvije saobraćajnice budu završene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije