Gradovi

Pratite nas na Google news

Doboj dobio savremeni sistem video-nadzora: Na grad motri 71 kamera

Doboj dobio savremeni sistem video-nadzora: Na grad motri 71 kamera
Foto: Srna | Doboj dobio savremeni sistem video-nadzora: Na grad motri 71 kamera
Srna

DOBOJ - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić danas su pustili u rad savremeni sistem video-nadzora na području ovog grada koji čini 71 kamera, a za šta je izdvojeno 350.000 KM.

Lukač je ocijenio da je ovo značajan projekat za MUP Srpske i grad Doboj.

"Kamere su postavljene na 34 lokacije i mnogo će značiti u kontroli saobraćaja, otkrivanju prekršaja i krivičnih djela, kao i sprovođenju istraga", rekao je Lukač novinarima.

On je istakao da je ovo savremeni sistem koji ima mnogo mogućnosti.

"Grad Doboj je uložio najviše sredstava, a sistem je uspostavljen sa inženjerima MUP-a Srpske", dodao je Lukač.

On je podsjetio da je u više od 35 lokalnih zajednica u Srpskoj već uspostavljen sistem video-nadzora.

"Radimo na uspostavljanju sistema u gradu Banjaluka, gdje će biti postavljeno 300 kamera, ali i na uspostavljanju sistema u Bijeljini", kaže Lukač.

Jerinić je naglasio da je Doboj među prvim lokalnim zajednicama u Srpskoj koje su završile uspostavljanje video-nadzora, koji je do danas bio u probnom radu.

"Ovo nam garantuje veću bezbjednost, što je od nemjerljivog značaja za naš grad. Opredijeljenost Doboja i MUP-a Srpske jeste da budu riješena pitanja Policijske stanice dva i prostora za žandarmeriju, za šta će biti obezbijeđena sredstva", rekao je Jerinić.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da su postavljene tri vrste kamera koje su povezane sa informacionim sistemom MUP-a Srpske.

Puštanju u rad video-nadzora u dobojskoj Policijskoj upravi prisustvovao je i bivši gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije