Gradovi

Dobojska bolnica dobila dva nova sanitetska vozila

Dobojska bolnica dobila dva nova sanitetska vozila
Foto: N.N. | Dobojska bolnica dobila dva nova sanitetska vozila

DOBOJ - Kvar vozila nasred puta za vrijeme transporta povrijeđenog pacijenta iz dobojske bolnice "Sveti apostol Luka" do Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci i borba da se stigne na vrijeme postaće prošlost jer je ova zdravstvena ustanova u petak dobila dva nova sanitetska vozila.

"Bilo je kvarova, ali ne mogu reći da je bilo situacija koje su stvarno bile na ivici života i smrti, na svu sreću nije, ali u svakom slučaju bolje da imamo više resursa. Dobijanjem dva nova sanitetska vozila značajno povećavamo kvalitet naše usluge, imamo dovoljan broj vozača, tako da ne bi trebalo u narednom periodu da nam se dešava da tokom transporta dođe do kvara vozila, da imamo potrebu da zadržavamo transport pacijenata, da zbog toga pacijenti budu u nepovoljnoj situaciji", kazao je Siniša Marić, specijalista hirurgije u bolnici.

Akciju za nabavku sanitetskih vozila, čija je ukupna vrijednost oko 190.000 KM, bolnica je pokrenula u maju, a u pomoć je pozvala ne samo grad Doboj, nego i opštine čiji stanovnici gravitiraju ovoj ustanovi, te privrednike.

"Svakako je grad Doboj bio najzainteresovaniji jer imamo najveći broj stanovnika, tako da je uzeo i najveće učešće. Želja nam je da naši građani imaju što bolju uslugu ne samo u objektu bolnice, zato su ova transportna vozila jako potrebna kada je riječ o hitnim intervencijama", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

U Upravi bolnice, koja u svom voznom parku ima još jedno novo vozilo, te tri vozila stara više od decenije, koja su prešla više od pola miliona kilometara, nisu željeli licitirati imenima privrednika iz dobojske regije kao i iz susjednih opština u FBiH koji su se priključili akciji i izdvojili novčana sredstva za kupovinu vozila.

Osim modernizovanja voznog parka u bolnici do izgradnje novog objekta žele da unaprijede još neke usluge.

"Ono u šta ćemo ući u narednom periodu je obnavljanje šok sobe, planirali smo nabavku savremene monitoring linije s centralnom jedinicom i dva respiratora, čime bismo dodatno poboljšali rad šok sobe. Okvirno, vrijednost tog projekta je oko 200.000 KM", pojasnio je Mladen Gajić, direktor bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije