Gradovi

Dobojski inspektori radiće i na području Stanara

Dobojski inspektori radiće i na području Stanara
Foto: N.N. | Dobojski inspektori radiće i na području Stanara

DOBOJ - Nekada opština i njena mjesna zajednica, a sada grad i zasebna opština, Doboj i Stanari nemaju međusobnih otvorenih pitanja i u vrijeme pandemije virusa korona imaju priliku da sarađuju.

To je poručeno nakon sastanka Borisa Jerinića, gradonačelnika Doboja (SNSD) i Radojice Ćelića, načelnika opštine Stanari (US), prvog zvaničnog susreta predstavnika ovih lokalnih zajednica.

"Nemamo više otvorenih pitanja koje smo u nekom ranijem periodu riješili, vezano i za podjelu imovine, ali i obaveza, tako da sada je zadatak da odnose poboljšavamo, da nastavimo sa što boljom saradnjom. Dosta je potreba kako stanovnika opštine Stanari u Doboju, ali imamo i ljude koji iz grada Doboja imaju i svoju imovinu, ali i radna mjesta na opštini Stanari ili obrnuto, u Doboju", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

On je dodao da je na sastanku dogovorena konkretna saradanja sa najmlađom opštinom u RS na način kako se to već čini sa ozrenskom opštinom Petrovo, odnosno da inspektori iz Doboja odlaze u kontrole u Stanare.

"To se donosi da će naši inspektori, sanitarni i građevinski vršiti nadzor na teritoriji opštine Stanari, jer manje lokalne zajednice ne mogu da imaju sve potrebne ni inspekcije, niti može da se širi administracija u tom obimu, da se ne opterećuje administracija, i svakako grad Doboj ima inspektore koji će uz ovaj sporazum imati obavezu da rade na teritoriji opštine Stanari", pojasnio je dobojski gradonačelnik.

Povećanje broja zaraženih i pogoršana epidemiološka situacija bila je još jedna tema o kojoj su razgovarali čelnici Stanara i Doboja, kao i provođenje mjera koje je donio Republički štab za vanredne situacije.

"Dogovorili smo u suštini angažovanje inspektora iz Doboja koji će pomoći našem Domu zdravlja, odnosno opštini Stanari i Komunalnoj policiji da zajedno vrše kontrole u pogledu utvrđivanja broja zaraženih, ali i u pogledu kontrola tih lica koja treba da poštuju te mjere", kazao je Radojica Ćelić, načelnik opštine Stanari.

Nakon dva dana bez zaraženih Doboj danas bilježi 35 nova slučaja oboljelih od virusa korona, a gradonačelnik poručuje da činjenica je da je epidemiološka situacija pogoršana, ali nije katastrofalna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije