Gradovi

Dobojski odbornici mogu da govore samo kad dobiju riječ

Dobojski odbornici mogu da govore samo kad dobiju riječ
Foto: Sanja Vulić | Dobojski odbornici mogu da govore samo kad dobiju riječ

DOBOJ - Na dobacivanje s mjesta, međusobni razgovor, ali i na upotrebu mobilnih telefona dok traje zasjedanje, odbornici Skupštine grada Doboja mogu da zaborave, jer ih u posljednjoj godini aktuelnog mandata očekuje red, rad i disciplina, u sali se neće čuti ni muva, a moći će da govore samo kada dobiju riječ.

"Rekla sam da mi je cilj da ova skupština zaista ima obrise parlamenta i da se ljudi ponašaju u skladu sa svojim funkcijama. Jednostavno ne želim da dozvolim nikakav cirkus, niti bilo kakvu bespotrebnu priču, i to je jedini razlog zašto sam se ponašala u skladu sa Poslovnikom, što očekujem i od kolega", izjavila je Sanja Vulić (SNSD), predsjednica Skupštine grada, koja na nedavnom zasjedanju nije dijelila žute i crvene kartone, ali...

Stranačkog kolegu Vojislava Rađu opomenula je zato što je tokom diskusije o jednoj od 43 tačke dnevnog reda odlučio da obavi razgovor mobilnim telefonom, Sretka Đurkovića, odbornika NDP-a upozorila je da ne dobacuje s mjesta, a kada je izašao za govornicu, sugerisala je da se drži dnevnog reda.

Kritike nisu bili pošteđeni ni predstavnici sedme sile, koji su kao i odbornici radili u otežanim uslovima, jer su posljednje dvije sjednice održane u galeriji Centra za kulturu i obrazovanje, koja je skromne kvadrature.

"Treba da vodimo računa o tome da je sala zaista mala i da se, ako svi dobacimo po jednu riječ, slabo šta čuje. Ali i predsjednica je nova, malo se uhodava, polako, treba dati šansu", kaže Vedran Gligorić, odbornik SP-a, dok Vulićeva poručuje:

"Ne vidim razlog zašto bi bili nervozni, imajući u vidu da su veoma lijepo plaćeni za posao koji rade, građani su ih birali, tako da samim tim nema nikakvih nepredviđenih okolnosti, niti loših uslova za rad, jer su za to plaćeni. Mislim da je sasvim korektno da se svi strpimo ovih mjesec-dva, koliko nam je potrebno da se rekonstruiše sala koja će biti zaista reprezentativna."

Lokalna skupština inače godinama zasjeda u sali nekadašnjeg Doma vojske, koja će dobiti novo ruho, što bi moglo da podstakne pojedine odbornike koji u prethodne tri godine nisu osjetili čari skupštinske govornice da se konačno obrate, ne samo svojim kolegama, nego i građanima koji su ih birali.

"Ja sam bio jedan od aktivnijih odbornika i u dosadašnjem radu. Istina, sada djelujem kao opozicioni odbornik, što od mene zahtijeva, pa neću reći veću prisutnost, ali sigurno aktivniju ulogu. Ja se uvijek pripremim i analiziram skupštinske materijale. Uvijek ću biti konstruktivan. Moj način rada u parlamentu nikada nije usmjeren na lično, na nekom jeftinom populizmu, nego na stvari koji se tiču građana Doboja, i tu ću zaista biti aktivan", kazao je Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije