Gradovi

Dobojski odbornici zasjedali u Umjetničkoj galeriji

Dobojski odbornici zasjedali u Umjetničkoj galeriji
Foto: Ilustracija | Dobojski odbornici zasjedali u Umjetničkoj galeriji

DOBOJ - Zbog renoviranja skupštinske sale, predsjednica parlamenta Sanja Vulić prvom sjednicom nakon izbora na tu funkciju predsjedavala je u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje.

U prostoriji skromne kvadrature tražila se stolica više s obzirom na to da, osim 31 odbornika, sjednicama prisustvuju načelnici gradskih odjeljenja, pojedini direktori preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad, kao i mediji.

"Što se mene tiče - bilo je zanimljivo i efikasno, a ne znam s vaše strane. Ono što sam se zaista trudila i uspjela u tome jeste da se poštuje Poslovnik o radu i tako će biti i u narednom periodu. Uslovi rada nam nisu baš bili na ruku, imajući u vidu skučenost prostora, ali, evo, i to ćemo brzo prevazići, čim se završi rekonstrukcija skupštinske sale", kazala je Vulićeva, kojoj je na početku sjednice stranački kolega iz SNSD-a Zoran Blagojević poklonio buket cvijeća i poželio joj uspješno vođenje Skupštine.

Slobodanu Vasiljeviću, odborniku PDP-a, se ne sviđa što se pare daju za renoviranje skupštinske sale. On smatra da je bilo bolje da se nešto više od 100.000 KM potroši za sanaciju velike sale Centra za kulturu i obrazovanje, ali mu je gradonačelnik Boris Jerinić poručio da je za taj posao potrebno 10 puta više novca i da će se grad angažovati da se isti obezbijedi kako bi i velika sala uskoro dobila novo ruho.

Ni novo kreditno zaduženje u iznosu od četiri miliona KM nije Vasiljeviću bilo po volji.

"Nisam podržao kreditno zaduženje zato što se svi projekti koji su predviđeni da se realizuju u okviru tog kredita odnose na rekonstrukcije i sanaciju postojeće, uglavnom infrastrukture. Ja tu nisam vidio nijedan projekat koji se odnosi na jačanje privrede", rekao je Vasiljević.

Ni socijalistima novo zaduženje nije milo, ali podržavaju, kažu, neke projekte koji će biti finansirani iz kreditnih sredstava pa su na kraju odlučili da tokom glasanja o ovoj tački dnevnog reda budu uzdržani.

 "Ne možemo biti protiv s obzirom na to da ljudi treba da dobiju vodu u 21. vijeku. Međutim, ne možemo biti ni 'za' jer zaduženje grada je ogromno. Treba nalaziti neka druga rješenja", smatra Vedran Gligorić, odbornik SP-a.

Rekonstrukcija ulica Karađorđeva, Kralja Aleksandra, Kneza Lazara, Nikole Pašića, Hilandarska, zatim izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Osječanima, Potkamenu, Lipcu i Prisadama, izgradnja javne rasvjete u Ulici cara Dušana samo su neki od projekata koji će se platiti novcem od kredita. 

Prvo jesenje zasjedanje Skupštine grada je bilo revolucionarno i za dio predstavnika sedme sile, koji prvi put nisu morali popuniti formular za prisustvo sjednici, što je inače dugogodišnja praksa, nego su od Vulićeve na ruke dobili akreditacije koje im važe do kraja ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije