Gradovi

Dodijeljena priznanja povodom Dana grada Bijeljina

Dodijeljena priznanja povodom Dana grada Bijeljina
Foto: N.N. | Dodijeljena priznanja povodom Dana grada Bijeljina

BIJELJINA - Povodom obilježavanja 24. septembra - Dana grada Bijeljina, danas su dodijeljena gradska priznanja istaknutim pojedincima i kolektivima zaslužnim za razvoj lokalne zajednice u oblasti privrede, zdravstva, nauke, sporta, humanizma i umjetnosti.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da je Skupština Grada u ovoj godini, koja je prije svega obilježena borbom protiv pandemije virusa korona, odlučila da dodijeli priznanja za ukupno 33 pojedinca i kolektiva.

"Čestitam sugrađanima Dan Grada, odnosno godišnjicu prvog oslobađanja Bijeljine od fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu. Ovom prilikom se sjećamo više od 2.000 žrtava u borbi za slobodu Semberije i ujedno dodjeljujemo nagrade onima koji se trude da i 77 godina kasnije promovišu prave vrijednosti",  naveo je Mićić.

Prema njegovim riječima, čak trećina priznanja pripala je zdravstvenim radnicima Doma zdravlja i Bolnice "Sveti Vračevi", koji su se borili da sačuvaju zdravlje Bijeljinaca u najtežim trenucima.

"Borba još nije završena, ali posebno priznanje treba odati onima koji svakodnevno rizikuju svoje živote zarad drugih. Nadam se da ćemo naredno obilježavanje Dana Grada dočekati zdraviji, veseliji i uspješniji, a Gradska uprava će se potruditi da realizuje sve kapitalne projekte za dobrobit građana", naglasio je prvi čovjek Bijeljine.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević ističe da su gradska priznanja dodijeljena onima koji su svojim djelima i rezultatima pokazali da streme još višim ciljevima i dobrobiti cijele lokalne zajednice.

"Živimo u doba globalne pandemije, zbog čega je ovogodišnje obilježavanje Dana grada prilično skromno, bez manifestacija koje traju i po nekoliko dana. Međutim, vjeru u napredak i bolje sutra daju nam upravo ovi ljudi i kolektivi kojima su danas uručena priznanja",  rekao je Đurđević.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin istakla je da je prije dvije godine dobila Zlatnu značku Grada Bijeljina kao najhumaniji ljekar Semberije, ali da je danas posebno srećna, jer su ista priznanja dodijeljena velikom broju njenih kolega iz Doma zdravlja i Bolnice.

"Ovo je dokaz da je prepoznata humanost i velika odgovornost zdravstvenih radnika", dodala je Đukin.

Najviše priznanje - Povelja Grada Bijeljina, za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata u Bijeljini, dodijeljeno je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a biće mu uručeno na večerašnjoj svečanoj sjednici Skupštine Grada u Centru za kulturu "Semberija".

Srebrna značka Grada Bijeljina pripala je Omeru Salkanoviću iz Janje za rezultate na polju inovatorstva, kao i porodici Kabaretović koja je Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici iz ove mjesne zajednice donirala vatrogasno vozilo.

Zlatnu značku Grada ponijeli su Miroslav Vujanović iz Bijeljine za doprinos opštoj afirmaciji organizacija, institucija i Grada u raznim oblastima života i humanitarnog rada, kao i Nenad Jovanović, koji je poseban doprinos dao u borbi protiv korona virusa.

Nosioci ove značke su i kompanija "Dekor centar", Košarkaški klub "Feniks Basket" Gordana Ilić iz Ostojićeva i Miroslav Todić iz Bijeljine.

Bronzana medalja "Filip Višnjić" pripala je Grafičkom studiju "Piksel", a zlatna akademiku Neđi Đuriću, kustosu Galerije Centra za kulturu Milijanku Miholjčiću i umjetničkom fotografu Slobodanu Krstiću.

Odlukom Skupštine Grada Bijeljina, bronzana medalja "Knez Ivo od Semberije" uručena je doktoru Nadi Velimirović za postignute rezultate u oblasti stomatologije, a srebrna medalja Udruženju ratnih vojnih invalida Bijeljina, preduzećima "Franko džep", "Anjaplast", "Mojić", kao i načelniku gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Bobanu Jovičeviću, za izuzetan doprinos na suzbijanju širenja virusa korona.

Zlatna medalja "Knez ivo od Semberije" posthumno je dodijeljena generalnom sekretaru Crvenog krsta Republike Srpske Đoki Mihajloviću i nekadašnjem predsjedniku Boračke organizacije opštine Bijeljina Blagoju Gavriloviću. Isto priznanje pripalo je Nenadu Šubariću za izuzetan doprinos u razvoju mjesnih zajednica i grada, Draganu Stakiću za razvoj mjesnih zajednica i sela, Gradskoj organizaciji porodica zarobljenih, poginulih i nestalih lica, preduzeću "M&M Eko-elektro", primarijus doktoru Mari Mitrić, doktoru Igoru Novakoviću, te Stevanu Markoviću za dugogodišnje zalaganje pri Centru za socijalni rad.

Nosioci Zlatne medalje "Knez Ivo od Semberije" su i Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Bijeljina, Javna zdravstvena ustanova Bolnica "Sveti Vračevi", Udruženje veterana "Garda Panteri", dugogodišnji društveni i humanitarni radnik Perica Gligić i učesnici akcije "Respiratori za Srpsku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije