Gradovi

Dodik: Radivojša najbolji kandidat za načelnika Glamoča

Dodik: Radivojša najbolji kandidat za načelnika Glamoča
Foto: Ilustracija | Dodik: Radivojča najbolji kandidat za načelnika Glamoča
Srna

GLAMOČ - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je u Glamoču da ova opština ima brojne velike probleme, te da Srbi na prijevremenim izborima za načelnika opštine treba da podrže kandidata SNSD-a Nebojšu Radivojšu koji će uz podršku partije moći da se bori s tim nedaćama.

Dodik je, nakon završne tribine SNSD-a u Glamoču, rekao da Srbi moraju da se okupe i da stanu iza Radivojše, kandidata najjače političke partije, koja može da se izbori sa sitnim podvalama sa nivoa kantona i Federacije BiH prema Srbima u tom entitetu. 

On je naveo da tek predstoji borba za konkretna prava Srba, među kojima je pravo izbora gdje da se liječe, jer su šikanirani činjenicom da im kantonalni Zavod za zdravstvo ne dozvoljava i ne upućuje ih u Banjaluku, gdje bi oni željeli da se liječe, nego ih šalje najčešće u Mostar ili Sarajevo. 

"Sa načelnicima srpskih opština Kantona 10 (Livanjski kanton) danas smo se dogovorili da se već u ponedjeljak omogući da pacijente sa uputnicama domova zdravlja iz ovih opština institucije u Republici Srpskoj prihvate na liječenje potpuno ravnopravno sa građanima Republike Srpske", rekao je Dodik. 

Ističući da je Glamoč većinska srpska opština u Federaciji BiH i da apsolutnu srpsku nacionalnu i političku većinu u Skupštini opštine imaju Srbi, kao i da je načelnik opštine već duže vrijeme bio iz reda srpskog naroda, Dodik je naglasio da je potrebno da tako bude i u budućnosti. 

"To je potrebno da bi i dalje nastavili projekat kojim je Srbija, u okviru pomoći opštinama, odobrila 200.000 evra za Glamoč, kojim će se rješavati određeni infrastrukturni problemi, a mi ćemo riješiti pitanje za neke druge potrebe kao što je autobus za prevoz đaka, te borba za srpski jezik u školama, koji je zanemaren ili gotovo izgubljen", rekao je Dodik. 

On je dodao i da se na prostoru ove opštine, bez obzira što je u njoj većinsko srpsko stanovništvo, zabranjuje isticanje srpske nacionalne zastave. 

Dodik je napomenuo da je SNSD i godinama unazad sa prethodnim načelnikom Glamoča, koji je preminuo, veoma dobro sarađivao. 

"Vratili smo i vraćamo komponentu srpskog nacionalnog života ovdje u Glamoču", rekao je Dodik. 

Zbog smrti načelnika opšine Radovana Markovića, u nedjelju, 17. decembra, će u Glamoču biti održani vanredni lokalni izbori za novog načelnika opštine.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije