Gradovi

Pratite nas na Google news

Biće izgrađena gondola između Trnova i Jahorine

Biće izgrađena gondola između Trnova i Jahorine
Foto: Srna | Dodik u Trnovu: Sačuvana politička stabilnost opštine
Srna

TRNOVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Trnovu da je za ovu lokalnu zajednicu veoma važno da je sačuvala političku stabilnost i da intenzivno radi na stvaranju uslova za nova radna mjesta i bolji život stanovništva.

"Veoma je važno da jedna mala sredina obezbijedi političku stabilnost i to se vidjelo ovdje kroz obezbjeđivanje političke stabilnosti i dobrog rada koalicionih partnera i svih političkih faktora u ovoj lokalnoj zajednici", rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Nakon sastanka sa načelnikom Trnova Dragomirom Gagovićem, Dodik je izjavio novinarima da su stvoreni dobri uslovi da ova lokalna zajednica može da rješava svoje komunalne i druge socijalne probleme.

"Drago mi je što sada, zajedno sa načelnikom Gagovićem i ljudima koji ovdje žive, mogu da svjedočim da su mnogi projekti, koji su prije samo dvije-tri godine bilo gotovo nerješivi, konačno i realizovani. Mi ćemo to da nastavimo, jer Trnovo ima stratešku ulogu u ovom regionu i veoma nam je važno da ovdje očuvamo život, javne funkcije, da pokušamo da pomognemo u svemu što je stabilizacija lokalnih prilika", naglasio je Dodik nakon sastanka, kojem je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

On je istakao da će jedna od najvećih investicija u naredne dvije do tri godine biti na Jahorini, te da će od toga korist imati i opština Trnovo.

"Predviđena je izgradnja gondole koja će približiti ovo naselje Jahorini. Ta perspektiva izgleda dobro, ali nam je potrebno da ovdje održimo radna mjesta i vjeru u ovu lokalnu zajednicu", rekao je Dodik.

On je zahvalio Gagoviću i njegovim saradnicima na svakodnevnom trudu koji ulažu u modernizaciju ove opštine.

Prema njegovim riječima, neki od narednih zadataka biće pomoć Domu zdravlja, sanitetsko vozilo je već nabavljeno, a renovirana je i osnovna škola.

"Rješavaćemo i ostale probleme", poručio je Dodik. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije