Gradovi

Dodiku plaketa za izuzetan doprinos u razvoju opštine Pale

Dodiku plaketa za izuzetan doprinos u razvoju opštine Pale
Foto: Srna | Dodiku plaketa za izuzetan doprinos u razvoju opštine Pale

PALE - Srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku večeras je dodijeljena Plaketa za izuzetan doprinos razvoju opštine Pale.

Ovo priznanje dodijeljeno je Dodiku večeras na sjednici Skupštine opštine Pale, povodom krsne slave lokalne zajednice - Velike Gospojine, a biće mu uručeno naknadno.

Pojedinačne nagrade načelnik opštine Pale Boško Jugović večeras je uručio Milomiru Draganiću za doprinos u oblasti privrede i zapošljavanja, Milomiru Proviću za promociju opštine u oblasti turizma, Ivani Cerović za doprinos u oblasti kulture, Milici Božić za doprinos u oblasti obrazovanja i učenja stranih jezika i Ani Čegar za humanitarnu i edukovanu podršku.

Na svečanoj sjednici SO uručena su priznanja i zaslužnim kolektivima - "Sistem kvalitas" za promociju opštine u obavljanju djelatnosti tehničko ispitivanje i analiza, kao jedinstvene djelatnosti u regionu, "Konekt pipl" za podršku i razvoj poljoprivrede i zanata, te "Neo vita" za doprinos u oblasti zdravstvene zaštite.

Za sutra u 19.30 časova planirana je svečana akademija povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, a organizatori su Mitropolija dabrobosanska, opština Pale i Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Obilježavanje Dana opštine i krsne slave u srijedu, 28. avgusta, počeće liturgijuom u 9.00 časova u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, potom će uslijediti litija i defile ulicama Pala, nakon toga polaganje vijenaca na centralnom spomen-obilježju, te lomljenje slavskog kolača i ručak u salonu "Stanišić" u 12.00 časova.

U 18.00 časova planirano je otvaranje Memorijalnog košarkaškog turnira "Bogdan Boća Lučić" na sportskim terenima "Stanica Pale", u četvrtak, 29. avgusta, na Jahorini počinje "Piksi kup", a u petak, 30. avgusta, u 19.00 časova koncert Kulturno-umjetničkog društva "Mladost".

Gospojinske svečanosti biće završene Memorijalnim turnirom u ženskoj odbojci "Veselinka Slijepčević Obradović" u Sportsko-poslovnom centru "Peki". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije