Gradovi

Dom zdravlja Bratunac kupio novo sanitetsko vozilo

Dom zdravlja Bratunac kupio novo sanitetsko vozilo
Foto: Srna | Dom zdravlja Bratunac kupio novo sanitetsko vozilo

BRATUNAC - Novo sanitetsko vozilo stiglo je Domu zdravlja Bratunac koji je obezbijedio 70.000 KM vlastitih sredstava za njegovu kupovinu, rekao je direktor ove ustanove Aleksandar Vasić.

Vasić je ukazao da je dotrajali vozni park predstavljao najveći problem za blagovremeno i kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga i prve pomoći pacijentima.

"Nedavno smo dobili kombi za prevoz pacijenata na hemodijalizu u Zvornik i kupovinom ovog sanitetskog vozila obezbijedili smo bolje uslove za rad i blagovremeno pružanje zdravstvene pomoći građanima", rekao je Vasić.

Osim voznog parka, menadžment ove ustanove u posljednjih nekoliko mjeseci nabavio je više medicinskih uređaja među kojima su spirometar za ispitivanje funkcije pluća i zubni rendgen.

Završena je rekonstrukcija i uređenje rendgen kabineta i nabavljena je komora za razvijanje filmova, te kaseta za filmove.

Vasić je zahvalio Rotari klubu Srebrenica čiji je predstavnik Nedeljko Simić nedavno Domu zdravlja uručio ultrazvučni aparat čime su stvoreni uslovi za unapređenje dijagnostike u ovoj ustanovi.

U Bratuncu je sredstvima Vlade Republike Srpske i opštine izgrađen novi objekat Doma zdravlja površine 1.900 metara kvadratnih, koji je otvoren krajem 2017. godine. Dom zdravlja je savremeno opremljen za pružanje znatno većeg broja usluga iz primarne zdravstvene zaštite u odnosu na broj usluga koje su pružane u starom objektu.

Nabavkom novih vozila i opreme taj broj usluga i laboratorijskih analiza se povećava što olakšava, unapređuje i pojeftinjuje liječenje pacijentima iz ovog mjesta.

Novi Dom zdravlja, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo oko 2,5 miliona KM, projektovan je za pružanje usluga za 25.000 korisnika, a trenutno njegove usluge koristi 15.000 osiguranika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije