Gradovi

Domu zdravlja u Kneževu donacija vrijedna 12.000 KM

Domu zdravlja u Kneževu donacija vrijedna 12.000 KM
Foto: Srna | Domu zdravlja u Kneževu donacija vrijedna 12.000 KM

KNEŽEVO - Stanovnici Kneževa, koji su na privremenom radu u Srbiji i Njemačkoj, obezbijedili su Domu zdravlja zaštitnu opremu u vrijednosti od 12.000 KM.

Uz pomoć dobrih ljudi iz Republike Srpske obezbijeđena su zaštitna odijela, maske, rukavice, kape, navlake za obuću, posteljina i dezinfekciona sredstava.

Inicijatori ove akcije bili su Milenko i Aleksandar Berak, rodom iz Kneževa, koji su, u saradnji sa ostalim donatorima, dogovorili i svu opremu kupili u Srpskoj.

Ljekar u Domu zdravlja u Kneževu Suzana Radić rekla je da je donacija posebno značajna radnicima ove zdravstvene ustanove, jer su u jeku epidemije virusa korona svakodnevno izloženi mogućoj infekciji.

"U vrijeme dogovaranja i osmišljavanja donacije i sama sam bila u kućnoj izolaciji, kao i jedan broj mojih kolega, zbog kontakta sa pacijentima pozitivnim na virus korona. Testiranje je pokazalo da smo negativni, tako da smo srećni što smo mogli preuzeti ovu donaciju", istakla je Radićeva.

Radićeva je zahvalila svima koji su sarađivali u realizaciji ove akcije, humanim donatorima iz Beograda, Banjaluke i NJemačke, ljudima koji ni u vrijeme epidemije nisu zaboravili svoj zavičaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije