Gradovi

Pratite nas na Google news

Donacija „Mikrofina“: Nova lektira za najveću školu u Zvorniku

Donacija „Mikrofina“: Nova lektira za najveću školu u Zvorniku
Foto: N.N. | Donacija „Mikrofina“: Nova lektira za najveću školu u Zvorniku
N.N.

Biblioteka Osnovne škole „Sveti Sava“ u Zvorniku od danas je bogatija za 150 novih naslova iz oblasti školske lektire.

Zahvaljući donaciji Mikrokreditnog društva „Mikrofin“, najveća škola na području zvorničke regije dobila je novu školsku lektiru, ali i tehničku opremu za prezentaciju multimedijalnih sadržaja u nastavnom procesu.  

Šefica bijeljinske filijale „Mikrofina“ Dragana Rodić, ukazala je da su ove aktivnosti nastavak strateške politike ove, uspješne kompanije koja je usmjerena na podizanje kvaliteta obrazovnog procesa u školama širom BiH.

“Pružajući im pomoć, trudimo se da mnoge škole pa tako i ova u Zvorniku, dobiju što je moguće bolje uslove za odvijanje nastavnog procesa, te, ujedno, potičemo i druge kompanije da nam se pridruže u nastojanjima da budu društveno odgovorni prema sredinama u kojim djeluju”, istakla je ona.

Direktor škole Radomir Petrović zahvalio se na donaciji, te precizirao da vrijednost uručenih naslova i tehničke opreme iznosi blizu 2.000 KM.

“Za nas, ovo je velika pomoć i duboko smo zahvalni „Mikrofinu“ što je odlučio da nam pomogne kako bi djeci pružili što bolje uslove u nastavnom procesu”, rekao je Petrović.

Pored škole u Zvorniku, predstavnici kompanije Mikrofin ove sedmice su poklonili električni klavir i ostalu opremu za odvijanje nastave iz muzičke kulture učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Bratunca.  Učenike Osnovne škole „Nemanja Vlatković“ iz Šipova obradovali su kupovinom kompleta košarkaških tabli za nastavu fizičkog vaspitanja i školske table za učionicu.

Pored toga što je lider u oblasti mikrofinansiranja, Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ spada u red najvećih donatora iz poslovnog sektora u zemlji. Ova kompanija svake godine uruči više od 30 donacija u obrazovne i kulturne ustanove.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije