Gradovi

Donacija „Mikrofina“: Nova lektira za najveću školu u Zvorniku

Donacija „Mikrofina“: Nova lektira za najveću školu u Zvorniku
Foto: N.N. | Donacija „Mikrofina“: Nova lektira za najveću školu u Zvorniku

Biblioteka Osnovne škole „Sveti Sava“ u Zvorniku od danas je bogatija za 150 novih naslova iz oblasti školske lektire.

Zahvaljući donaciji Mikrokreditnog društva „Mikrofin“, najveća škola na području zvorničke regije dobila je novu školsku lektiru, ali i tehničku opremu za prezentaciju multimedijalnih sadržaja u nastavnom procesu.  

Šefica bijeljinske filijale „Mikrofina“ Dragana Rodić, ukazala je da su ove aktivnosti nastavak strateške politike ove, uspješne kompanije koja je usmjerena na podizanje kvaliteta obrazovnog procesa u školama širom BiH.

“Pružajući im pomoć, trudimo se da mnoge škole pa tako i ova u Zvorniku, dobiju što je moguće bolje uslove za odvijanje nastavnog procesa, te, ujedno, potičemo i druge kompanije da nam se pridruže u nastojanjima da budu društveno odgovorni prema sredinama u kojim djeluju”, istakla je ona.

Direktor škole Radomir Petrović zahvalio se na donaciji, te precizirao da vrijednost uručenih naslova i tehničke opreme iznosi blizu 2.000 KM.

“Za nas, ovo je velika pomoć i duboko smo zahvalni „Mikrofinu“ što je odlučio da nam pomogne kako bi djeci pružili što bolje uslove u nastavnom procesu”, rekao je Petrović.

Pored škole u Zvorniku, predstavnici kompanije Mikrofin ove sedmice su poklonili električni klavir i ostalu opremu za odvijanje nastave iz muzičke kulture učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Bratunca.  Učenike Osnovne škole „Nemanja Vlatković“ iz Šipova obradovali su kupovinom kompleta košarkaških tabli za nastavu fizičkog vaspitanja i školske table za učionicu.

Pored toga što je lider u oblasti mikrofinansiranja, Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ spada u red najvećih donatora iz poslovnog sektora u zemlji. Ova kompanija svake godine uruči više od 30 donacija u obrazovne i kulturne ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije