Gradovi

Dončić ponovo odbio da preda dužnost Grahovcu

Dončić ponovo odbio da preda dužnost Grahovcu
Dončić ponovo odbio da preda dužnost Grahovcu

GRADIŠKA - Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Gradiška Uroš Grahovac ni danas nije preuzeo dužnost od smijenjenog predsjednika Radislava Dončića, iako je Okružni sud Banjaluka 21. maja donio rješenje da su legalne odluke o smjenama skupštinskog rukovodstva donesene na vanrednoj sjednici.

Grahovac je rekao Srni da se jutros oko 9 časova sastao sa Dončićem, ali da je on odbio da preda dužnost, "pravdajući se da rješenje nema pouku o pravnom lijeku".

"Dončić je ranije izjavljivao da će predati dužnost kada Sud donese odluku. U sudskom rješenju navodi se da po prijemu odluke Dončić bez odgađanja mora da preda dužnost, a s obzirom na to da je riječ o upravnom aktu nema pouke o pravnom lijeku, što ne odgađa izvršenje", naveo je Grahovac.

Dodaje da će o svemu obavijestiti Okružni sud u Banjaluci.

Povodom toga što je Okružni sud u Banjaluci donio rješenje, iz opštinske uprave najavili su konferenciju za novinare u Međunarodnom pres-centru u Banjaluci, kojoj će prisustvovati smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Gradiška Radislav Dončić, načelnik ove opštine Zoran Latinović, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Đorđo Krčmar i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Švraka i Goran Đorđić.

Na vanrednoj sjednici Skupštine opštine Gradiška 23. februara nova skupštinska većina, koju čini 10 odbornika SNSD-a, dva DNS-a, jedan Narodne stranke "Radom za boljitak" i četiri odbornika koji su istupili iz Kluba SDS-a, donijela je odluke o smjenama skupštinskog rukovodstva, načelnika odjeljenja u lokalnoj upravi, direktora i nadzornih odbora javnih ustanova i preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije