Gradovi

Donesena presuda: Grad dužan da banji "Dvorovi" isplati 408.000 KM

Donesena presuda: Grad dužan da banji "Dvorovi" isplati 408.000 KM
Foto: Grad Bijeljina | Donesena presuda: Grad dužan da Banji "Dvorovi" isplati 408.000 KM

BIJELJINA - Okružni privredni sud u Bijeljini donio je presudu da grad Bijeljina mora da isplati potraživanih 408.000 KM banji "Dvorovi" sa zateznom kamatom, pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

"Izvedeni dokaz vještačenjem po vještaku ekonomske struke nesumnjivo potvrđuje da tuženi ima neutrošena sredstva iz kojih je mogao isplatiti obaveze prema tužiocu, ali tuženi to nije učinio svjesno kršeći odluku o rebalansu, odnosno izvršenju budžeta", navodi se u obrazloženju presude u koju je Srna imala uvid.

Grad je kao tuženi dužan da po osnovu naknade štete koja se odnosi na obavezu plaćanja kamate od decembra 2022. godine do septembra prošle godine isplati 11.953 KM, kao i da tužiocu nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 22.249 KM, sa zakonskom zateznom kamatom.

Kako se navodi, grad Bijeljina obavezao se da će banji "Dvorovi" isplatiti sredstva za izmirenje duga prema Poreskoj upravi Republike Srpske u iznosu od 408.000 KM, ali ta sredstva nikada nisu isplaćena, iako se tužilac četiri puta obraćao tuženom sa zahtjevima za doznačavanje sredstva kako bi se izbjegla blokada računa Banje.

Uvidom u sprovedene dokaze navodi se da je rebalansom budžeta Bijeljine planiran izdatak od 408.000 KM za banju "Dvorovi" s ciljem izmirenja poreskog duga, kao i da je naredbodavac i odgovorna osoba za izvršenje budžeta u cjelini gradonačelnik, čijim je nepostupanjem uskraćena ova doznaka, a novac namijenjen banji u cijelosti realociran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije