Gradovi

Pratite nas na Google news

Dragan Vođević preuzeo funkciju načelnika opštine Mrkonjić Grad

Dragan Vođević preuzeo funkciju načelnika opštine Mrkonjić Grad
Foto: Srna | Dragan Vođević preuzeo funkciju načelnika opštine Mrkonjić Grad
Srna

MRKONJIĆ GRAD - U Mrkonjić Gradu danas je Dragan Vođević preuzeo dužnost načelnika opštine od Divne Aničić i istakao tom prilikom da će nastaviti tamo gdje je njegova prethodnica stala, da bi svi započeti projekti bili privedeni kraju.

"Teško je pobrojati sve projekte realizovane u proteklih 10 godina za vrijeme mandata Divne Aničić", istakao je Vođević i dodao da očekuje pomoć saradnika, kao i podršku odbornika i pomoć organa vlasti Republike Srpske i BiH.

Vođević je rekao novinarima da zahvaljuje svim građanima koji su njemu i njegovim saradnicima na proteklim lokalnim izborima dali povjerenje da nastave da sprovode politike SNSD-a u interesu svih građana.

Aničićeva je rekla da nema razloga da se ne nastavi putem daljeg razvoja, sa fokusom na povećanje broja zaposlenih, ističući da u sigurnim rukama ostavlja opštinu, koja je najmanje kreditno zadužena od svih opština.

Ona je navela da su danas predstavili realizovane projekte od 2005. do 2020. godine, pogotovo sa osvrtom na projekte od 2010, od kada je bila načelnik opštine Mrkonjić Grad.

"Oko 52 miliona KM uloženo je samo u kapitalne projekte, a nismo se osvrtali na ulaganja u sport, kulturu, obrazovanje, socijalnu politiku, teško je to sve pobrojati", rekla je Aničićeva.

Ona je dodala da je danas izvršena službena primopredaja dužnosti onako kako to zahtijeva Zakon o lokalnoj samoupravi, te da su pozvali i novoizabrane odbornike da prisustvuju ceremoniji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije