Gradovi

Drvaru prijete poplave

Drvaru prijete poplave
Foto: Ilustracija | Drvaru prijete poplave

DRVAR - Opštini Drvar prijete poplave zbog naglog otapanja snijega i novih padavina, a najteža situacija je u odsječenim selima prema Glamoču i Unsko-sanskom kantonu u kojim žive stariji ljudi, rekla je Srni vršilac dužnosti načelnika ove opštine Dušica Runić.

"Situacija se, nakon mirnog vikenda, naglo pogoršala zbog kiše i snijega koji je danas počeo da pada. Drvarskoj kotlini prijete poplave, jer se snijeg naglo počeo otapati", navodi Runićeva.

Ona je dodala da kanalizaciona mreža ne može primiti količinu vode koja je nastala otapanjem snijega.

"Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, ali ne može postići da očisti snijeg koji se počeo topiti. Uz sve to, ponovo je počeo padati snijeg", navodi Runićeva i dodala da su na terenu i ekipe Ciline zaštite na terenu.

Ona je istakla da je najteža situacija u selima prema Glamoču i Unsko-sanskom kantonu koja su odsječena.

"U tim selima pretežno žive stariji i bolesni ljudi koji, ukoliko im zatreba zdravstvena pomoć, ne mogu doći do Doma zdravlja u Drvaru", istakla je Runićeva.

Prema njenim riječima, zavijana su sela Boboljusci, Veliki i Mali Cvjetnić, Gruborski Naslon, Zaglavica, Motike, Poljice, Brda, Bunčevac, Župa, Župica i dijelovi Prekaje.

Runićeva je dodala da je u Drvaru i dalje na snazi stanje prirodne nepogode zbog velike količine snijega koji je proteklih dana zavejao ovo područje.

Prema popisu stanovništva prije rata, u Drvaru je živjelo 17.126 stanovnika, a danas svega 7.030. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije