Gradovi

Dubičanki Anji Budimir potrebna pomoć za liječenje

Dubičanki Anji Budimir potrebna pomoć za liječenje
Foto: Srna | Dubičanki Anji Budimir potrebna pomoć za liječenje

KOZARSKA DUBICA - Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić pozvao je sugrađane, ljude u zemlji i inostranstvu da pomognu porodici Budimir iz ove lokalne zajednice u kojoj je dvadesetdvogodišnja Anja oboljela od tumora na mozgu i vratnom dijelu kičme.

"U ovim teškim i komplikovanim vremenima jedna naša porodica treba pomoć cijele zajednice jer je situacija izuzetno tužna i teška", rekao je Reljić, koji je danas sa predsjednikom Udruženja mladih "Fokus" Nedimom Krivdićem posjetio porodicu Budimir.

Reljić je naglasio da podrška opštine Kozarska Dubica neće izostati, te da je kao načelnik opštine spreman da porodici pomogne koliko je god potrebno.

Tokom posjete, Reljić je uručio lijekove za jačanje imuniteta i razgovarao sa Anjinom majkom Marijanom Budimir o drugim vrstama pomoći i načinu finansiranja zdravstvene njege, s obzirom na to da porodica nema zdravstveno osiguranje niti bilo kakva primanja.

"Situaciju dodatno komplikuje epidemija virusa korona, zbog koje zdravstvene ustanove ne primaju nove pacijente. Kao načelnik opštine, čovjek i ljekar, uložiću maksimalne napore da Anji, kao eksternom pacijentu, što prije bude omogućeno bolničko liječenje, pregled i potrebna dijagnostika u Bolnici u Prijedoru i Univerzitetskom kliničkom centru /Republike Srpske/ u Banjaluci", rekao je Reljić.

O Anji, koja je nepokretna i nema funkciju lijeve šake, te odbija hranu, brine samohrana majka, a naredni tok liječenja je odlazak u Beograd kako bi se procijenilo da li je moguć operativni zahvat.

Anjin boravak u bolničkoj ustanovi neophodan je da bi bili urađeni nalaz magnetne rezonance i laboratorijska analiza krvi.

"Osim lijekova, na račun majke Marijane uplatili smo 1.000 KM pomoći za troškove zdravstvene njege", potvrdio je Reljić i zamolio da i drugi ljudi, udruženja i organizacije porodici pomognu koliko mogu jer troškovi za lijekove i higijenska sredstva predstavljaju finansijski izdatak koji samohrana majka, bez primanja, nije u mogućnosti da snosi.

Reljić je naglasio da ne sumnja u humanost Dubičana, koji su uvijek spremni da pomognu i zamolio da se uplate za pomoć porodici Budimir vrše na otvorene račune Anjine majke Marijane Budimir. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije