Gradovi

Pratite nas na Google news

Ekipa "Globus - Pet jezera" skrčkala najbolju riblju čorbu

Ekipa "Globus - Pet jezera" skrčkala najbolju riblju čorbu
Foto: N.N. | Ekipa "Globus - Pet jezera" skrčkala najbolju riblju čorbu
A.M.

BIJELJINA - Miris riblje čorbe širio se Banjom Dvorovi iz kotlića 77 ekipa koje su u nedjelju učestvovale u 19. "Zlatnom kotliću Semberije", dok je 58 ekipa učestvovalo u takmičarskom dijelu ove manifestacije, čija je kulinarska umijeća ocjenjivao tročlani žiri profesionalnih kuvara.

Najukusnija čorba ove godine krčkala se u kotliću ekipe "Globus - Pet jezera". Drugo i treće mjesto osvojile su ekipe iz Srbije - vicešampion je ekipa iz Slankamena, dok je tim "Kraljevina Srbija" iz Sremske Mitrovice osvojio treće mjesto.

Do sada najposjećeniji "Kotlić" je okupio više od hiljadu ljubitelja ribljih specijaliteta, potvrdivši epitet najpopularnijeg kulinarskog druženja u Semberiji. Za takmičarske kotliće organizatori su obezbijedili ribu, a za ostale sastojke svaka ekipa se pobrinula sama.

Organizator "Kotlića" bila je Turistička organizacija grada Bijeljina, a pokrovitelj manifestacije je, kao i ranijih godina, bila Gradska uprava Bijeljine. Pored, naravno, najbrojnijih ekipa iz Semberije, za naslov najbolje riblje čorbe su se nadmetali i gosti iz okolnih gradova u Srpskoj, Federaciji BiH, ali i iz Srbije.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije