Gradovi

Emotivno obraćanje Arijane Memić u Skupštini KS

Emotivno obraćanje Arijane Memić u Skupštini KS
Foto: N1 | Emotivno obraćanje Arijane Memić u Skupštini KS

SARAJEVO - Arijana Memić upravo izjavila da izlazi iz Kluba NiPa. Obratila se komesaru rekavši da je slavio kada je u petak oslobođen Hasan Dupovac.

“Nisu problemi od jučer, od tome govorimo proteklih godina. Upozoravala sam ministra i pojedine kolege iz Kluba. Mislili su da ću to da progutam. Mjesec dana sam čekala da mi neko odogovori na pitanje, pa i ako postoji zakonska prepreka da mi se to navede. Dobila sam odgovor u jednoj rečenici. Komesar mi rekao da mi ne može dati traženi odgovor zbog zaštite ličnih podataka”, kazala je Memić.

Potom je dodala:

“Frustrira me da je borba moje porodica agonija od osam godina stala u jednu rečenicu. Nisam tražila lične podatke, nego službene podatke. Nikada neću raditi iza zatvorenih vrata. Smatram da ako imamo vlast u rukama, ako ne obavljamo časno i pošteno, zašto je grčevito čuvamo. Meni vlast ne vrijedi ništa. Mogu vam pričati i kako izgleda kada se godinama borite za siguran kanton”.

Arijana Memić je potom emotivno saopštila da napušta klub Naroda i pravde.

“Napustila sam klub NiP-a. Nisam član niti jedne stranke, pa ne mogu da istupim. Izlazim iz kluba jer neću dozvoliti da se bilo ko poigrava sa mnom i borbom moje porodice. Tereta sam toliko podnijela da promijenim nešto. Vjerovala sam u dobronamjernost. Ne možete komesaru reći da se u petak pila slatka jer je oslobođen Hasan Dupovac. U ovom Kantonu Sarajevo se može sve završiti zahvaljujući parama. Ja ću svoju borbu nastaviti sa svojom porodicom časno i pošteno. Možda nekada izgubimo bitku ali nastavljamo dalje. Dokazali smo da govorimo istinu. Neću izdati narod koji je glasao za mene.”

Pojedini zastupnici ispratili njen govor aplauzom, prenosi N1.

Arijana Memić je, podsjetimo, sestra tragično stradalog Dženana Memića. Njiihov otac godinama predvodi borbu da se otkrije istina o smrti ovog mladića iz Sarajeva, koji je u februaru 2016. godine stradao pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Dženan Memić je zadobio povrede u Velikoj aleji na Ilidži od kojih je sedam dana kasnije preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Mutap, tada Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović su se optužnicom Tužilaštva BiH teretili da su pristupili grupi za organizovani kriminal, koju je formirao Alisin otac Zijad Mutap radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život usljed kojih je preminuo.

Sud BiH donio je presudu kojom je Alisa Ramić (djevojački Mutap) pravosnažno je osuđena na dvije i po godine zatvora, dok je policajac Hasan Dupovac oslobođen u slučaju “Dženan Memić”. Tu informaciju u petak je potvrdio Dženanov otac Muriz Memić.

Ramićeva je pravosnažno osuđena zbog prikrivanja dokaza i davanja lažnog iskaza.

Dupovac je prvobitno osuđen na tri godine zatvora zbog prikrivanja dokaza, ali su advokati podnijeli žalbu na tu odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije